АНОНС. Чого закарпатська баба Анця рішила си нового любаса завести

Знайшла баба Анця на столі на кухні газету «Неділя Закарпатські новини». Сіла читати. Дивиться – кінець року, грудень на календарі, усі люди підбивають підсумки. Задумалась вона, а що сама зробила за рік, чим він їй запам’ятається.

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Раптом помітила матеріал про здорове харчування. Почала читати і враз… на її щоках з’явилися сльози, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Дідо дивиться на неї і не розуміє, що трапилось. Розчулити стару не так просто, частіше плакати йому від неї хотілося, ніж аби вона просльозилася.

«Жоно добра, што ся стало?» – не витримавши, запитав її.

«Йой, чоловіче! І не звідай ня! Які ми жорстокі! – схлипуючи відповіла стара. – Ми й не задумуємеся што чиниме! Усі в нашому селі! Не лем ми. Ми ріжеме, упускаєме кров, миєме труп, обпалюєме го… А дале…. Начинаєме го розрізати. Раз удрізаєме голову, дале вуха».

«Аньо! Ти при свойому розумі? Штось із рана пила?» – аж затрусило дідом.

«Я при свойому! А ти? Послухай ня і не перебивай! Ми злі! Усі! І ти тоже в тому числі! Есе роблять у нас у кардуй хижі! Но так вот. Дале удрізаєме ноги, розрізаєме черево, убираєме килюхи, желудок, печень, почки, льогкі, серце! Представ лише! Серце!!! І ото всьо робиться пуд весельє! Усі на ото чекают, ги на сято! Пуд 50 грам! Мало не співают. А кось може ще й співає. Літри крови стікают двором. І всім усьо добре! Ніко про ото не думає! Дале з трупа нарізают м’ясо і жарят його, сідают за стул усьов сімйов, п’ют паленку і радуються смерти чужуй!  Кой ся мало погостять, утятают кишки, чистят їх, миют і начинают робити ковбаски. Солонину удділяют уд м’яса, ріжут ї, із желудка роблять шойт, а бульшу частину трупа удкладуют на сята, дешто пакуют у морозилку, дешто у банки і в пивницю. Люди добрі! Што ми витворяєме! І так із года в гуд!»

Дідові від розповіді теж стало погано, але він так і не зрозумів, про що йде мова. Вбивцею він себе точно не вважав. Тому вирішив спитати бабу Анцю, про що вона говорить.

Що ж відбувалося далі? Що баба зробила з Ферійом? Як це сприйняв дідо?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 21 грудня.

zakarpatpost.net