Погода у Закарпатті на сьогодні, 28 грудня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде хмарна дощова погода.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +1, удень – +2 градуси.

Весь день буде хмарним. Вранці очікується дрібний дощ, який вдень набере силу, але ближче до вечора почне стихати.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +1, удень – +2 градуси. З ранку до самого вечора у Хусті небо буде вкрите хмарами. Увесь день йтиме дрібний дощ, який до вечора може посилитися.

У Воловці – -1 уночі і  0 удень. З ранку до самого вечора у Воловці небо буде вкрите хмарами. Увесь день йтиме дрібний сніг, який до вечора може посилитися.

У Сваляві – 0 уночі і  +1 удень. З ранку до самого вечора у Сваляві небо буде вкрите хмарами. Вранішній дрібний сніг поступово перейде у дрібний дощ зі снігом, який ввечері зміниться снігом.

У Тячеві нічна температура становитиме 0, денна – +1. У Тячеві сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Опади спостерігатимуться протягом усього дня. Вранці очікується дощ зі снігом, у другій половині дня – дрібний дощ, якому на зміну прийде дощ зі снігом.

У Перечині – нічна температура становитиме – +1, денна – +2.

Протягом усього дня у Перечині буде триматися хмарна погода. Опади спостерігатимуться протягом усього дня. Вранці очікується дрібний дощ зі снігом, у другій половині дня – дощ, якому на зміну прийде дощ зі снігом.

У Великому Березному – вночі 0, удень – +1. У Великому Березному протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Сніг йтиме вночі, але ще до приходу ранку закінчиться. У другій половині дня піде дощ, який не заспокоїться до пізнього вечора.

У Берегові та Виноградові – вночі – +1, удень – +3.  Протягом усього дня очікується дрібний дощ, який ввечері піде сильніше.

У Міжгір’ї – уночі  -1, вдень – +1. У Міжгір’ї сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. З самого ранку йтиме сніг. Удень він може послабшати, проте до вечора знову набере силу.

У Рахові – уночі  -2, вдень – -3. У Рахові хмарна погода буде триматися до самого вечора. Протягом усього дня у Рахові буде триматися хмарна погода. Протягом усього дня очікується сніг. Після обіду він повинен піти на спад, проте до вечора знову посилиться.

28 грудня відзначається день святого Єлевферія. Погода цього дня вказує на те, якою буде погода у березні наступного року. В давнину звернули увагу, якщо вдень був сильний мороз, а надвечір раптово ставало тепліше, значить справжня холоднеча ще попереду.

Народні прикмети на 28 грудня

  1. Якщо в цей день дме сильний вітер, значить літо буде дощовим
  2. Якщо синиці вранці 28 січня щебечуть під вікном, шукають укриття – незабаром вдарять сильні морози, і почнеться завірюха
  3. Каркають ворони – чекай відлиги
  4. Якщо людина народилася в день Павла, 28 січня, від пристріту і псування його врятує амулет з берилію і малахітом
  5. Вітер дме – прикмета до того, що весь рік буде багато снігу і дощу
  6. На небі 28 січня багато зірок – чекай доброго врожаю льону
  7. На північній стороні видно хмари – мороз буде міцнішати
  8. Зірки мерехтять 28 січня – чекай похолодання. Тьмяний зоряний світ – буде відлига
  9. Сильний снігопад – вночі вдарять морози
  10. На Павлов день можна легко отримати псування, а тому, люди намагалися носити з собою обереги і не ходили в гості
  11. Люди, що володіють чаклунськими здібностями, 28 січня повинні знайти собі учня
  12. Щоб домовик не буянив, за обідом його потрібно обов’язково похвалити, поставити на чільне місце чарку вина або горілки
  13. Вінчання і весілля 28 січня – на щастя
  14. Ворони 28 січня сховалися – будуть морози
  15. Горобці сидять на деревах і не цвірінькають – скоро піде сніг
  16. Ворон на Півночі голосно закаркал опівдні – прикмета до того, що буде мороз. На Півдні – чекай відлиги
  17. Чути щебет снігурів – до зміни погоди
  18. Візерунки від морозу 28 січня йдуть по напрямку вниз – рік буде урожайним
  19. Якщо в цей день народилася дитина, йому в колиску потрібно було покласти пучок льону. Немовля ж наряджали в лляну сорочку. Дорослий, відзначає день народження, також повинен був надіти льняне, щоб весь рік не відати печалей і бути щасливим.

zakarpatpost.net