АНОНС. У деяких селах уже більше 90 відсотків населення за перехід до Української церкви

Під звіздою Томосу

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Нарешті сталося те, про що думали мільйони українських християн – ми отримали Томос. Тобто наша православна церква отримала документ, що засвідчує юридичну незалежність від московської церкви. Ця подія для держави є не менш важливою, ніж створення потужної модерної української армії. Адже тепер значна частина наших православних перестане відчувати духовну приналежність до церкви ворожої держави. Тобто люди позбавляться душевного дискомфорту. Бо бути щирим патріотом і ходити до церкви агресора не надто приємно для нашого внутрішнього «я» , пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Треба сказати, що наша нація дуже толерантна і довготерпляча. Адже за роки незалежності питання незалежної церкви піднімалося тільки у часи Ющенка, який не встиг довести справу до логічного завершення, і тепер. Тепер є успіх, є перемога і є вимога Верховної Ради про перейменування тієї, чужої нам церкви у церкву російську. Бо антиукраїнська сутність московського патріархату контрастувала з назвою, вводила в оману простих прихожан, створювала ілюзію миру та божої благодаті. Передбачаю, що один із напрямів роботи кацапів тепер буде спрямовано і на перешкоджання перереєстрації та заперечення її необхідності.

У часи Революції Гідності антимайданівці, регіонали, колишні комуняки та есдеки базувалися в Києво-Печерській лаврі. Саме там знаходився один із керівних центрів антинародних сил, які прикрашали свої зборища портретами Сталіна, а груди – колорадськими стрічками. Почаївська Лавра до сьогоднішнього дня залишається структурним підрозділом кремлівських спецслужб, який займається ідеологією і пропагандою, під виглядом релігійної поширює антиукраїнську літературу та створює агресивне нехристиянське політичне середовище, у якому губиться здоровий глузд. До речі, один із тих, хто спровокував війну на сході України (Гіркін) брав участь у всіх описуваних процесах, працюючи охоронником у цій церкві.

Тепер нарешті ворожа сутність московського патріархату не буде прикриватися назвою «українська». Тепер прихожани-українці задумаються: а чому я у своїй державі, на своїй землі маю ходити в російську церкву? Адже є Українська! Тепер!!!

Про інші цікаві дослідження автора та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 28 грудня.

zakarpatpost.net