Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 31 грудня

День на Закарпатті був багатим на події.

Закарпатець напередодні Нового року купив сексуальну редиску. Вона пролежала два тижні і її ніхто не помічав, але перед святом захотілося приготувати чогось смачненького і…

Чоловік вирішив поділитися світлиною із zakarpatpost.net.

Розповів, що купив дайкон (японську редиску) в Ужгороді на ринку на Корятовича. Одразу нічого особливого не помітив.

Проте нині йому спало на думку прикрасити салат і звернув увагу, що редиска не проста, а нагадує силует людини.

Тож він зробив із неї зробив новорічну фею для дорослих, яка здійснює бажання.

А нам, у свою чергу, хочеться побажати читачам, аби у 2019 році усі їхні мрії здійснилися.

Лікарі та дієтологи в один голос стверджують, що олів’є шкідливе для здоров’я. Але ж закарпатці звикли, що на Новий рік цей салат є невід’ємним атрибутом святкового столу.

Обкладинка свіжого номера газети «Домашня кулінарія»

Тож що робити? Вихід є! Можна приготувати улюблений салат із термічно необроблених живих продуктів. Рецепт дуже простий і нічого при цьому не потрібно відварювати.

Отже, для салату беремо авокадо, очищаємо його від шкірки та кісточки, нарізаємо кубиками. Також подрібнюємо свіжий огірок та зелену цибулю. Горошок беремо не консервований, а свіжозаморожений, промиваємо його теплою, але не гарячою водою.

За бажанням можна додати молоду подрібнену моркву та кабачок.

Для майонезу замочуємо на годину горіхи кеш’ю. Зливаємо воду. Перемелюємо у блендері горіхи, додавши до них трохи чорної (можна і звичайної) солі, оливкової олії та води.

Змішуємо всі компоненти, прикрашаємо і можна їсти.

2018 рік для Ужгорода був багатим на події. Чого лише не було у нашому прекрасному європейському місті. Були і скандали, і конфлікти, і суперечки активістів із владою, але в загальному рік запам’ятався більше позитивом, ніж негативними моментами.

Передусім приємно, що місто нарешті почало активно оновлюватися, стало більш затишним і нарешті вулицями старовинної столиці Закарпаття закурсували сучасні маршрутні автобуси. А з 1 січня обіцяють запустити й аеропорт.

Також з’явилися нові рейси до Києва, звісно, чекаємо на Інтерсіті, але не все зразу.

Площа Петефі повністю переродилася. Там зараз не лише нова бруківка, але й висаджено дерева, які обрали самі містяни, встановлено нові ліхтарні стовпи, лавиці.

Триває реконструкція набережної Незалежності. І незважаючи на не, що ремонтні роботи через тих, хто виступав проти ремонту затягнулися у часі, наразі зроблено багато. І ділянка, яку перестелено дійсно виглядає презентабельно.

Цікаво, що біля ремонтників часто можна помітити навіть міського голову, який раніше обпікся з підрядниками, що проводили реконструкцію площі Поштової, і зараз за ремонтом стежить особисто. І не лише там.

В Ужгороді сьогодні багато туристів, самі містяни також готуються до свята. У столиці Закарпаття  можна не лише влаштувати собі новорічну вечірку, але й зануритися в басейн просто неба, або спробувати принади грязьових ванн.

Іти потрібно недалеко. Чудова місцина є всього за метрів 500 від центру.

На вулицях Лермонтова, Польова, Конопляна, Тихого, про які неодноразово писав zakarpatpost.net, є просторі басейни з водою.

Таке враження, що знаходяться ці велетенські калюжі не в місті, а в глухому селі, де дорогу розбили лісовози. Асфальту там немає зовсім, покришки на люках теж можна побачити не на всіх,  натомість відкриваються погляду великі ями. Там через постійні прориви мережі, відповідні служби нерідко ремонтували водопровід, тож нарили, наче кроти різні заглиблення, а розрівняти їх було нікому.

Якщо цією ділянкою проїжджати на автомобілі, то треба бути готовим до того, що половину коліс точно затопить і чистим із води вибратися не вдасться.

Та то й зрозуміло, на порозі рік Свині. Тож можна зустріти його прямо посеред калюжі. Грязьові ванни – ідеальний підхід до зустрічі господині нового року.  Тим більше, що для цього не потрібно навіть кудись їхати за місто.

2018 рік для області був багатим на здобутки. У нас нарешті почали активно ремонтувати дороги. До речі, як і по всій Україні. Хоч зроблено ще недостатньо, але процес пішов. І це вже добре.

Найбільше, звісно, цьогоріч робилося в Ужгороді. Деколи – зі скандалами, деколи – з піднесенням, але незважаючи на атаки хейтерів, робота кипіла. Це і ремонт площі Петефі, і набережної Незалежності, і стадіону «Авангард», і багатьох вулиць.

Місто стало ошатнішим, гарнішим, навіть чистішим.

У Мукачеві зробили менше, але тут відбулося багато різних фестивалів, у добру путь вирушив поїзд «Мукачево-Будапешт» і на наступний планують запустити рейс ще і в Кошіце. Також Мукачево порадувало, до того ж уже не перший рік, гарною штучною ялинкою. Це похвально, бо таким чином місто висловило позицію проти вирубки лісів.

Газета «Закарпатські оголошення» підготувала для читачів подарунок до Нового року.

Разом із газетою вийшов яскравий кольоровий календар на 2019 рік.

Він великий, А2 формату, на глянцевому папері із симпатичною рожевою свинкою, якісний і гарний.

Отже, ви можете придбати газету, а календар отримаєте у подарунок.

Газета подбала про читачів, аби вони знали, коли після свят виходити на роботу і не збилися в датах, адже вихідних на початку року буде аж 10.

Як і де найкраще провести новорічну ніч? Як її зробити незабутньою… І, головне, у скільки це обійдеться…

Газета «Неділя Закарпатські новини» спробувала дізнатися, скільки коштує на Новий рік тур Карпатами.

Зараз дуже багато операторів пропонують цікаві  мандрівки горами. На Закарпатті найвідвідуваніші місця – Шипіт, оленяча ферма в Ізі, Міжгір’я, Синевир, Ужгород, Мукачево та Берегово. Варіанти можуть бути різними. Екскурсії проводяться як із Ужгорода, так і з інших міст, областей. Коштують вони недорого – в межах 1500 – 2 тисяч гривень. Але тут потрібно дуже уважно читати умови, бо.ю як правило, у цю вартість входить лише ночівля, послуги гіда  та переїзд автобусом. Сніданки (не завжди), обіди, екскурсії, дегустації потрібно додатково оплачувати. Тури розраховані від 2 до 6 днів.

Перед цілим місяцем зимових свят хочеться писати про щось добре, світле і позитивне. Бо, як свідчить сучасний фольклор, від Миколи по Йордан – український Рамазан (або ж Рамадан). Природа сама засипає наші смітники снігом, аби вони не так кидалися у вічі. Правда, наших смітників не витримує жодний сніг, тому він швидко сходить, роблячи вулиці ще бруднішими. Але ми домовилися говорити про щось хороше. Наприклад, про якісь місцеві рекорди, здатні привабити додаткових туристів, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

То чи знаєте, яка найбільша площа на світі? Ні, не майдан Свободи у Харкові і не Тяньенмінь у Пекіні! Це площа Петефі в Ужгороді. Бо її ремонтують десь з середини 2014-го (коли там зняли верхній шар асфальту і перетворили проїжджу частину на праник для білизни) і ось уже понад чотири роки не можуть закінчити. Понад половину роботи нібито вже виконали, але й те, що ще лишилося, все одно продовжує вражати. Може, воно за технологією так і треба – класти асфальт у найлютіші морози, тоді він швидше застигає. Але коли у ті самі морози стали ще й саджати дерева – це вже точно не за фен-шуєм. Аби безжальні заметілі не поламали саджанці, їх прив’язали до якихось бамбукових жердин, що нагадують древні шести для стрибків у висоту. Дай боже цим рослинам дожити до весни і стрибнути вгору. У перспективі усе обіцяє бути досить затишним і навіть романтичним: ретро-ліхтарі посеред густих крон. Але поки все, як у радянській казці: нам би тільки день простояти та ніч протриматися. Бо якщо на ті дерева і ліхтарі щомісяця здійснюватимуть тарани автомобілі доблесних ужгородців, ніхто так вирости і не встигне. Те, що зроблено – цілком симпатично. Бракує, звісно, якоїсь антивандальної страховки – і не тільки на Петефі.

Хоч снігу в Ужгороді на Новий рік традиційно немає, але настрій у людей святковий.

На вулицях можна помітити багато туристів, які приїхали до столиці Закарпаття, аби зустріти 2019 рік саме тут.

І це неабияк радує.

Але ще більше тішить креативність самих містян, які вміють створити красу практично з нічого.

Зокрема, нині в місті можна було побачити машину, розмальовану новорічними малюнками.

Автор створив таку оригінальну картину не маслом, не аквареллю, а брудом… яким вкрився його автомобіль.

Його ідея сподобалась багатьом. Біля машини багато хто фотографувався, аби увічнити незвичну «зимову казку», створену не природою, а людськими руками.

Ужгород заслужено може мати звання лебединої столиці України.

Унікальна природа, річка, що перетинає місто, небайдужі люди, які оберігають птахів, годують їх правильною їжею, зробили свою справу.

До нас прилітає все більше білоперих красенів. У цьому році вони жили не лише на річці, але й на Чорних озерах, на водоймі на Кірпічці… Побувало їх у нас більше сотні.

Сьогодні на Ужі журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» нарахував 20 лебедів.

Між ними є й малеча. Молодь, що підросла, є дуже активною та комунікабельною, спілкується між собою сигналами, що нагадують динозарячі із фільмів. Загалом сьогодні вранці на Ужі можна було почути різні звуки, які видають королівські птахи.

Як розповіла газеті «Неділя Закарпатські новини» орнітолог Оксана СТАНКЕВИЧ-ВОЛОСЯНЧУК, лебеді обрали Ужгород не випадково.

zakarpatpost.net