Чехія спростила умови роботи. Заробітчани пояснили, чому їдуть працювати за кордон. ВІДЕО

Близько 2 мільйонів людей цього року скористались безвізом – це на півмільйона більше, ніж торік. Отже, Європа притягує дедалі більше наших людей.

Чимало справді їдуть за емоційними враженнями – побачити архітектуру, культуру націй, але сотні тисяч українців використовують безвіз, аби пригледітись, на майбутнє знайти собі роботу, а хтось залишається там і нелегально, повідомляють Факти ICTV.

За останніми даними, понад 23% українців готові шукати роботу в Європі, адже тамтешні країни нині конкурують за українського спеціаліста і готові платити хороші гроші.

Безвіз полегшив трудову міграцію, однак її причини – бідність та безвихідь. Завдяки безвізу кількість перетинів кордону зросла на 3 мільйони за рік. Найчастіше Українці їдуть до Польщі.

Правда, тамтешні агенції фіксують повернення додому тих українців, які виїхали після Майдану. Чимало рушили до Чехії, 74% заробітчан у Польщі не планують там залишатися. Водночас, майже 40% великих фірм працевлаштовують наших краян завдяки їхній надійності та кваліфікації. І Чехія, і Польща спрощують працевлаштування для українців.

zakarpatpost.net