30-річний чоловік навчався в одному класі з 15-річними, видаючи себе за підлітка

Згідно з повідомленнями ЗМІ він прибув з Ірану і збрехав про свій вік, щоб отримати освіту.

Керівництво Шотландської середньої школи в Іпсвічі розпочало розслідування за скаргами на «30-річного школяра», який перебував в одному класі з 15-річними дітьми. Він збрехав про свій вік, щоб мати змогу отримати притулок та освіту.

Чоловік, ім’я якого не називається, пішов до школи на початку навчального року. Через два місяці його однокласники почали публікувати в соціальних мережах фотографії з підписами: «Яким чином 30-річний чоловік опинився у нашому математичному класі?».

Засоби масової інформації припускають, що іранські документи про освіту просто недійсні у Великобританії, тому після переїзду він вирішив закінчити школу.

Думки про реальний вік чоловіка розділились. Деякі учні припускають, що іранця просто цькували, називаючи 30-річним. Однак батьки пригрозили шкільній адміністрації, що заберуть своїх дітей з навчального закладу, якщо новоприбулий учень не розкриє свого реального віку.

«У моєму класі було кілька хлопців, які виглядали старше свого віку. Але не настільки», – каже батько одного із учнів. Інші батьки були стурбовані тим, що доросла людина може почати залицятися до школярок. Британська влада пообіцяла розслідувати ситуацію після того, як місцеві ЗМІ повідомило про ситуацію.

За британським законодавством, при подачі заяви на надання притулку людям необхідно підтвердити свій вік. Але багато біженців приїжджають без документів, тому працівники соціальних служб проводять оцінку віку. Тих, хто довів, що молодший 18 років, відправляють до школи.

zakarpatpost.net