Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 17 лютого

День на Закарпатті був багатим на події.

У редакції газети «Неділя Закарпатські новини» тепер є не лише свинтус НедількО, але й «недільні» цуценята.

Собака однієї з працівниць цими днями народила чотирьох малюків. Між ними 2 хлопчики і 2 дівчатка.

Усі малюки з’явилися на світ здоровими і важать по 700-800 грамів.

Їхня мама Ріта є дворазовим чемпіоном України, а батько Арчібальд – Європи.

Зараз редакційним цуценятам уже 4 дні. Вони швидко набирають вагу і навпомацки вивчають світ довкола себе.

Бачити вони почнуть лише через 8 днів. Тож поки що доводиться лише лежати та повзати біля мами.

Слід зазначити, що цуценята, народжені в лютому вважаються найрозумнішими, найвитривалішими та найбільш допитливими.

І це при тому, що в усьому світі німецьку вівчарку визнано найрозумнішою породою собак.

Тож, сподіваємось, із наших крихітних малят виростуть великі відважні генії, які віддано захищатимуть господарів та радуватимуть їх неймовірними вчинками.

Історія з лижником, що заблукав у Карпатах, наробила стільки шуму серед закарпатців, що залишитись до неї байдужою не зміг ніхто. Наші земляки переймалися долею київського туриста і навіть почали надсилати до редакції газети «Неділя Закарпатські новини» власні історії про те, як блукали в зимових лісах свого часу вони, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Одну з них ми вирішили опублікувати. Розповів її Василь Сойма з Тячівського району.

Я народився і виріс у багатодітній родині. Нас у батьків було восьмеро. Я був старшим сином, тож на мої плечі лягало найбільше обов’язків і відповідальності. Виховували нас так, що за меншими доводилося доглядати старшим. Сестри допомагали мамі прати, варити та прибирати, а ми з братами поралися на городі, водили пасти худобу, заготовляли дрова.

Це були 1960-ті роки. Газу в нас не було, грілися ми дровами, за якими самі ж ходили до лісу. Переважно заготовляли їх влітку. Але деколи запасів не вистачало, тоді доводилося йти і взимку.

Приїхала баба Анця із вароша, куди їздила яйця продавати, роздягнулася, зайшла на кухню, а там… за столом сидить онучка і читає газету «Неділя Закарпатські новини».

«Марічко, ти што новості не в Інтернеті читаш уже?» – аж здивувалася стара.

«Нєт, бабко. Там много всякої грязі, много фейку, недостовірної інформації, не довіряю Інтернету у такому важному ділі», – відповіла вона.

«А што в тебе за діло такоє важноє?» – перепитала баба.

«То не лем у мене, то  у всіх нас. Вибори на носі! Не знаю, за кого проголосувати. А я в перший раз у жізні то буду робити. Для мене дуже важно, кого убрати! Тому читаю газету. «Неділі» довіряю. Мені цімборашки порадили. У нас усьий клас ї читат. Не лем у мене така жура».

Стало відомо, що бійця 128-ї бригади точно взяли в полон. Подробиці події повідомив на своїй сторінці у соцмережі Закарпатський Легіон.

У повідомленні зазначено, що ім’я бійця не названо з міркувань безпеки для його життя та здоров’я і якщо раніше були лише здогадки, куди подівся військовий, то наразі вже стало відомо, що він дійсно у полоні.

“Після ряду повідомлень ресурсів терористичної ДНР ми маємо підстави підтвердити, що на фото та відео, розповсюджених так званими «ЗМІ» противника, наш побратим Ігор Мирончук.
Головне для нас, для його рідних та близьких – бачити, що він живий, – інформує Закарпатський легіон. – На відео, записаному та змонтованому з метою пропаганди, пригнічений стан Ігоря, фрази, не властиві йому за будь-яких звичайних обставин, друзі та побратими Ігоря пояснюють моральним тиском, якому він піддається в полоні.

Україна готується до виборів і закарпатці активно обговорюють, за кого віддати свій голос. Вибір справді не простий, адже на кону доля держави на найближчі п’ять років, її курс і життя кожного з нас. Але на кому спинити вибір, коли всі кандидати на пост Президента так гарно говорять, так багато обіцяють і здаються такими розумними та щедрими… У кого які шанси зайняти пост глави держави? Кому наші земляки довіряють найбільше? Чи буде другий тур і хто до нього має найбільше шансів потрапити?

Про це та інше у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» ми говорили з політологом із Ужгорода Віктором ПАЩЕНКОМ.

Як на Закарпатті голубці крутять

Подали голубці – збирайтеся додому

Обкладинка свіжого номера газети «Домашня кулінарія»

Майже жодна гостина на Закарпатті – храмовий празник чи весілля, хрестини та навіть комашня (тобто поминки) – не обходиться без голубців. Подають страву у кінці застілля, тож вона служить своєрідним натяком гостям на те, що їм час збиратися додому, пише газета «Домашня кулінарія».

Голубці на Закарпатті – інтернаціональна страва. З угорської її назва перекладається як «фарширована капуста». Проте голубці готують не тільки угорці, але й гуцули, словаки, румуни. Їх смак і розмір залежать виключно від уподобань родини та вправності ґаздині. Дехто готує голубці розміром з долоню, дехто –з мізинець (такі голубці називають весільними). Вважається, якщо дівчина вміє крутити маленькі голубці, то з неї буде хороша дружина. До речі, в краї навіть встановили своєрідний кулінарний рекорд на найменший закарпатський голубець. Його скрутила Єва Нодь із села Четово Берегівського району майже десять років тому. Її кулінарному виробу – усього 2 сантиметри 8 міліметрів.

Сьогодні о 13:40 в урочищі Куртацька Свалявського району туристку з Дніпра знайдено у задовільному стані. Про це повідомляє У ДСНС в Закарпатській області.

ЇЇ шукали зі вчорашнього вечора –16 лютого о 21:50 до Служби порятунку звернувся чоловік, мешканець м. Київ, який повідомив, що його подруга, яка наразі відпочиває на одній з турбаз у с. Пилипець довгий час не виходить на зв’язок. За його словами, туристка є мешканкою м. Дніпро 1984 року народження  та відпочиває на Закарпатті сама.

Всього до пошуків жінки було залучено 37 чоловіка та 7 одиниць техніки, з яких: 4 гірських пошуково-рятувальних відділення смт МІжгір’я, с. Н.Ворота, мм. Мукачево та Іршава у складі 12 рятувальників та 3 одиниць техніки, 4 поліцейські на автомобілі, 5 лісників та  5 чоловік місцевого населення на двох снігоходах.

Через газету «Закарпатські оголошення» можна купити не лише слона, але й жирафа, літак або  острів у Тихому океані.

Відтепер оголошення приймаються безкоштовно.

Ви можете легко та зручно, не виходячи з дому, маючи лише мобільний телефон та газету, продавати будь-які речі, підібрати собі будинок чи квартиру, автомобіль і навіть супутника життя через «Клуб знайомств».

Для зручності оголошення поділені на рубрики, користуючись якими ви можете легко знаходити те, що шукаєте.

Аби подати оголошення в газету «Закарпатські оголошення, достатньо зателефонуватиза номермами:  (050) 222-50-50, або (067) 666-90-90, або надіслати текст  на Viber за номером: (050) 222-50-50.

Скористайтеся унікальною можливістю.

Купуйте та продавайте з газетою номер один у сфері реклами на Закарпатті.

«Закарпатські оголошення» допомагають кожному досягнути успіху!

Хлопець врятував від пожежі цілу родину. За словами місцевих мешканців, пожежа трапилася по вулиці Боднарівська, у приміщенні літньої кухні, передає irshava-news.

Юрій Фірка з друзями учочі йшли додому з дискотеки. Вони помітили в темряві, як горить будинок та розбудили родину.

На місце було викликано рятувальників, які погасили пожежу та врятували будинок від повного руйнування.

Закарпатекць вибив скло в поїзді. Викликали поліцію і знайшли в нього наркотики, інформує ГУНП у Закарпатській області.

Поліція  Великоберезнянського відділення задокументувала факт зберігання наркотичної речовини. Поліетиленовий пакет з речовиною рослинного походження, ззовні схожою на марихуану,   правоохоронці  виявили у 31-річного місцевого мешканця.

Походження цієї речовини чоловік пояснити не зміг. Вилучене направлено на експертизу.

Відомості про подію внесено до ЄРДР за статтею 309 Кримінального кодексу України (зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). У справі триває досудове слідство.

Віктор (із етичних міркувань ім’я замінено) приблизно о 21 годині ночі проник до приміщення каплички Чорнотисянського Свято-Успенського храму і таємно викрав із металевої скриньки для пожертв 250 гривень. Саме стільки там знайшов, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

На суді чоловік пояснив, що гроші використав для власних потреб, свою провину визнав повністю, у всьому каявся та просив суворо його не карати.

«У капличку я зайшов через незачинені дверцята. Там із металевої скриньки зірвав навісний замок та викрав те, що знайшов.  За ці гроші купив собі продукти харчування та алкоголь», – запевнив він.

Як з’ясувалося пізніше, через пристрасть до оковитої закарпатець перебував на обліку у нарколога з діагнозом «Синдром алкогольної залежності».

Оскільки він проживає у важких матеріально-побутових умовах із матір’ю похилого віку, суд застосував до нього покарання у вигляді 240 годин громадських робіт.

zakarpatpost.net