У Келечині на честь Августина Волошина назвали центральну вулицю

Про це повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

Сесія Келечинської сільської ради (Міжгірський район) прийняла рішення назвати на честь президента Карпатської України Августина Волошина центральну вулицю. Це рішення стало відповіддю на лист Геннадія Москаля з проханням вшанувати Героя України до 80-річчя Карпатської України, яке відзначатиметься 15 березня. А ініціатива з найменування вулиці належить владиці Віктору (Бедю), котрий направив відповідного листа голові Закарпатської облдержадміністрації.

Нагадаємо, що президент Карпатської України Августин Волошин народився в Келечині 17 березня 1874 року. Він став першою особою, посмертно удостоєною найвищої державної нагороди – Героя України. Ініціатором присвоєння нагороди у 2002 році був тодішній голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

– Цього року річниця Карпатської України відзначатиметься на державному рівні, – зазначає Г.Москаль. – Таке рішення на наше прохання прийняла Верховна Рада України, крім того, зараз готується відповідне розпорядження Кабінету міністрів України. У найближчій перспективі плануємо побудувати на малій батьківщині Августина Волошина – в с.Келечин – музей президента Карпатської України. Це буде дерев’яна хата на зразок тої, в якій колись народився А.Волошин. Ми вже підготували для майбутнього музею деякі цікаві експонати.

zakarpatpost.net