Жовтий суперфрукт ківі може зміцнити серце закарпатців

Газета «Неділя Закарпатські новини» продовжує знайомити читачів із екзотичними фруктами, які дегустують наші журналісти, аби передати вам смак та їхні корисні властивості.

Сьогодні ми куштуватимемо жовтий ківі.

Новий сорт вивели в 1992 році в Новій Зеландії . На відміну від традиційних зелених фруктів жовті зовсім не мають їдкого смаку. Вони більш солодкі і зовсім без кислинки. Дечим нагадують суміш ківі з персиком. Фрукт дуже зручно їсти ложкою, розрізавши його навпіл. Колір всередині також жовтий. Шкірка без ворсинок. На дотик – стиглі плоди м’які.

А ще жовтому ківі присвоєно статус супер-фрукта, він займає лідируючі позиції в ТОПі 10-ти найбільш корисних фруктів планети. Ківі є ідеальним джерелом вітамінів С, Е, калію і клітковини. Калорійність жовтих ківі – всього 100 ккал. Вони чудово спалюють жири, покращують травлення і сприяють схудненню. Дієтологи кажуть, що якщо хтось хоче знизити вагу, потрібно з’їдати вранці натще по 2-3 ківі щодня протягом хоча б місяця. Крім того, у жовтому ківі міститься рекордна кількість калію і він дуже корисний для нормальної роботи серця.

zakarpatpost.net