Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 29 березня

День на Закарпатті був багатим на події.

Газета «Неділя Закарпатські новини» та сайт zakarpatpost.net обожнють своїх читачів.

Ми любимо приносити людям користь, щастя та  дарувати подарунки.

Цього разу ми провели конкурс до Всесвітнього дня сміху.

Аби виграти приз-сюприз потрібно було надіслати у приватні повідомлення газети «Неділя Закарпатські новини» , або сайту zakarpatpost.net – закарпатські новини у Фейсбуці веселу історію з життя, або закарпатський анекдот.

До редакції надійшло багато листів, тож сьогодні, як ми і обіцяли, було підведено підсумки і шляхом жеребкування обрано переможця.

І ним стала Марина Боді з Ужгорода.

Президентські вибори увійшли у вирішальну фазу. Усе вирішиться вже у першому турі, бо в другому вже вибору як такого фактично не буде. У другому турі буде вже вибір між проблемним для України і взагалі смертельним для нас, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Вже хтось назвав ці вибори шансом на колективне самогубство української нації. Попри усю апокаліптичність такої оцінки вона досить близька до істини. Ніколи ще ціна помилки не була такою високою, як зараз, бо ніколи ще Росія настільки не нависала над нами, натомість від Заходу достатнього захисту ми так і не отримали. «Ну що, синку, помогли тобі твої ляхи?» – ці слова Тараса Бульби виявилися пророчими.

Дані вибори характеризують як найбільш брудні за всю сучасну історію. Ми цього не відчули. Були у нас кампанії, в ході яких чи перед якими гинули потенційні кандидати – або гинули, або тікали за кордон. Зараз цього немає. Компромату вистачає, але до нього давно всі звикли. Дані вибори далеко не найбрудніші, але вони найбільш технологічні. Застосовано геть усі технології впливу на виборця – білі, сірі і чорні, причому у небачених раніше масштабах. Телебачення перетворилося на суцільне ток-шоу. Вулиці нагадують музей мадам Тюсо, тільки замість воскових фігур – «біг-морди». Електорат розколотий, поляризований і озлоблений до краю. Водночас ніхто особливо не хоче брати відповідальність на себе, усі допитуються – а який же вибір був би найправильнішим? Такої інтриги не було вже давно. Завжди певний відсоток виборців робив вибір тільки вже безпосередньо у кабінці для голосування. Проте нині цей відсоток особливо великий.

Прибиральниці, яких найняв домовласник, зробили жахливе відкриття у його апартаментах.

Трьохповерхове помешкання, розташований в центрально-індійському місті Бхопал, було придбане Рамвіром Сінгхом Раджпутом у липні 2018 року.

Він довго не міг потрапити до свого нового будинку через те, що попередні власники спочатку попросили більше часу на те, щоб звільнити помешкання, а потім зникли, залишивши власність зачиненою.

Після кількох місяців спроб отримати доступ до квартири, пан Раджпут нарешті домігся свого.

Спершу до маєтку пустили прибиральниць, які й знайшли муміфікований труп.

Компетентні органи підтвердили, що це тіло попередньої власниці дому – Вімли Шрівастави.

32-річного сина Аміта, який проживав з нею, розшукати ніде не можуть.

Цей рік ювілейний для Карпатської України. Мова не тільки про основний ювілей – 80-річчя проголошення незалежності і захисту цієї невеликої держави. Він супроводжується цілим рядом додаткових персональних ювілеїв, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

У січні виповнилося 100 років одному з найбільш полум’яних співців Карпатської України – Івану Рошку-Ірлявському (йому було присвячено круглий стіл в обласній бібліотеці). Також на цей рік припадає 125-річчя міністра Карпатської України Миколи Долиная, 120-річчя другої за значенням особи у цій державі Юліана Ревая, 100-річчя її історика Петра Стерча, 100-річчя учасника подій Дмитра Бандусяка і 110-ліття його брата Миколи Банду сяка. 7 грудня виповниться 110 років ще одному поетові і капеланові Карпатської Січі Зореславу (Степану Саболу).

Керівник Всесвітньої ліги змішаних бойових мистецтв (WWFC) Володимир Тесля розповів, чому вважає своє тимчасове затримання в Австрії спецоперацією російських спецслужб і пояснив, хто з українців за цим стоїть.

– Пане Володимире, ви є главою відомих і впливових організацій в Україні та за кордоном – Всесвітньої ліги змішаних бойових мистецтв (WWFC) і Всеукраїнського молодіжного руху “Гідність нації”. У зв’язку з цим ваше тимчасове затримання правоохоронними органами Австрії стало резонансною подією, яке деякі ЗМІ пов’язують з цікавістю окремих політиків і навіть і російської пропаганди для компрометації не тільки вас, але і українських силових структур. Зокрема, один з кандидатів в президенти України звинувачував вас у тяжких злочинах і прогнозував багаторічна тюремне ув’язнення. Проте, ми спілкуємося з вами в Києві, як таке можливо? – пише Апостроф.

– Справді, останніми місяцями кандидат в президенти України Віталій Купрій основним напрямом своїх передвиборних виступів зробив підрив моєї ділової репутації, дискредитацію діяльності українських силових структур за кордоном та нашої держави в цілому. Водночас, як бачимо на прикладі брехні щодо мого, нібито “гарантованого ув’язнення” в Австрії, виступи Купрія виглядають, як марення, хоча насправді є цілеспрямованою ворожою спецоперацією.

Нерухомість – одне з головних питань, що цікавить наших земляків. Купити, продати квартиру чи будинок, винайняти житло уже багато років допомагає газета «Закарпатські оголошення».

їТак, за інформацією газети «Закарпатські оголошення», найбільшим попитом в Ужгороді користуються двокімнатні квартири і здебільшого у новобудовах. Хоч на первинному ринку нерухомості житло й дорожче, ніж на вторинному, та ужгородці більше цікавляться новими квартирами.

Нерухомість в Ужгороді майже не змінилася в ціні від минулого року. Ціни на квартири в Ужгороді дуже різні, їхня вартість залежить передусім від кількості кімнат, поверху, району, загального стану та наявності комунікацій.

Зокремаяк розповіли у газеті «Закарпатські оголошення», найбільшим попитом користуються однокімнатні квартири. Передусім через те, що вони дешевші. А по-друге, в невеликому помешканні менша площа, тож менше потрібно платити за опалення.

Чоботи, куртки, штани, куртки, кросівки і навіть літні шльопанці. На Кірпічці можна знайти стільки одягу, що навіть у магазин ходити не потрібно.

І не лише одягу. Понишпоривши довкола, при бажанні можна відшукати навіть викинуті побутові прилади та різні речі домашнього вжитку.

Хоч зі сміттярами у місті намагаються боротися, навіть розвішують інформаційні таблички із закликами тим, хто викидає свій мотлох, захрюкати, все одно знаходяться такі, хто виносить або просто залишає по собі після відпочинку рештки своєї життєдіяльності іншим під носом і засмічує природу.

На Кірпічці волонтери періодично проводять прибирання, нещодавно до акції з очистки довкілля долучилися навіть діти та люди у візках. І такі вияви активної позиції справді надзвичайно радують.

Утім сумно, що поруч із цим все одно знаходяться такі, кому начхати як на чистоту, так і на старання інших.

Прикро, що таких досить багато. Адже з огляду на стан території довкола озера, складається враження, що серед відпочивальників сміттярів таки більшість.

zakarpatpost.net