Якщо в тебе є 100 доларів – ти багач: українець розповів, де можна непогано жити із сотнею “зелених” у кишені

Сергій Кириченко з Горішніх Плавнів на Полтавщині став першим українцем, який отримав запрошення на роботу в Мадагаскарі. Чоловік розповів про плюси та мінуси острова, пише Gazeta.ua.

“Співпрацюю з компаніями, які займаються гірничим добуванням, тому часто відправляють у відрядження. Одне із замовлень виконував на Мадагаскарі. Влаштуватись на роботу реально, але потрібно пройти велику кількість інтерв’ю”, – каже українець.

Візу можна отримати в аеропорту на 30-90 днів (від 27 доларів). Тому займатись цим питанням завчасно немає необхідності.

“Із столиці острова мене забрав водій і відвіз на закриту територію підприємства. Поселили в двоповерховий котедж з інтернетом, телевізором і іншими зручностями. На території був магазин, у якому можна було купити все необхідне. Ціни помірні, економити не доводилось. Наприклад, пивo коштувало 1 долар, а хороше винo – 12 доларів”, – каже Сергій.

На території був безкоштовний спортзал, теніс, більярд та гральні автомати. Компанія зробила все для того, щоб працівникам було комфортно.

“Місцеві жителі живуть дуже бідно. Їдять рис та банани, які самі вирощують. Вручну роблять цеглу з глини з рисових полів. Якщо в тебе є 100 доларів – для малакасі(місцеві жителі,- ред) ти багач. Та й взагалі, якщо вистачило грошей на цю поїздку, значить ти вже не бідуєш”, – коментує емігрант.

Малакасі(місцеві жителі,- ред), які працюють на підприємстві отримують 400 доларів. Така зарплата в шість разів більше, ніж середня по Мадагаскару. Іноземцям платять 3500 доларів(95000 гривень). А в Україні за таку ж роботу платять 200 доларів. Різниця відчутна.

“На Мадагаскарі є хороші ресторани зі смачною їжею. В основному представлена французька кухня. Єдине, чого варто боятись на острові – поцілейських. Тут вони корумповані. Відразу починають вимагати гроші”, – каже українець.

Тут – добрі та відкриті люди. Так, жителі острову часто жаліються на владу і корупцію – ця ситуація знайома не лише Україні. І хоч вони майже нічого не мають, зате почуваються щасливими і вміють радіти кожному дню.

zakarpatpost.net