Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 3 квітня

День на Закарпатті був багатим на події.

Закарпатці активно обговорюють декларації чиновників. І знову наші земляки цікавляться, скільки отримують ті, хто фінансується  із бюджету, тобто фактично за кошти платників податків.

Наголосимо, що в Закарпатській обласній раді керівний склад має заробітні плати одні з найбільших в Україні.

З оброблених газетою «Неділя Закарпатські новини» фінансових звітів, поданих на сьогодні наші, принаймні шокували найбільше.

Додамо, що такі зарплати призначав не Уряд, не Президент, а затвердили наші ж чиновники. Чому? Усе просто. Оскільки в декларації ми бачимо не посадовий оклад за місяць, а річну суму отриману у даному випадку протягом 2018 року, то варто мати на увазі, що там до зарплатні доплюсовано усі надбавки, премії та різні бонуси, які придумали для себе ж самі чиновники  місцевого рівня. От саме за рахунок таких хитрощів і набігають у них фантастичні суми прибутків.

Аби читач зрозумів, про які розміри виплат іде мова, то для прикладу візьмемо декларацію Володимира Гроймана. За минулий рік він отримав 443 430 гривень зарплати. Здавалося б, величезні гроші! Але й посада у нього високого рангу.

Або голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. Він  має наполовину меншу зарплату. Торік йому виплатили 233 260 гривень.

Про інших закарпатських чиновників ми розповімо трохи пізніше.

Максим та Світлана Роговцеви у 2014-му разом з трьома дітьми виїхали з міста і з 900 доларами. Вирушили до Італії, де проживала мама Максима. Кілька місяців вони шукали джерела доходу, працювали в декількох місцях, впадали в депpесію. Поки не змінили вид діяльності. Про свою історію вони розповіли на каналі “Столиця світу”, пишуть “Своі.city”, передає Gazeta.ua.

“Я 14 років був перукарем. Ми відкрили у 2013 році свій салон краси, про який мріяли, довго до цього йшли, збирали гроші. Фактично це була наша квартира, яку ми під салон краси віддали. У 2014-му році все закрилося, тому що люди почали роз’їжджатися з Донецька, – розповідає Максим, – Коли ми їхали, то думали, що поїдемо на кілька місяців. Коли приземлилися в Італії, у нас було 800 євро на сім’ю з п’яти осіб. В Італії жила моя мама та особливо інших варіантів не було”.

“Ми себе вважали майстрами високого рівня. Але нас там ніхто не чекав. Ти приїжджаєш зі своїми правилами, намагаєшся їх впровадити. Але нічого не працює. Ми приїхали в Італію. А там люди не працюють по 24 години на добу, салони там зачинені у неділю, люди присвячують час родині. Наша модель ведення бізнесу розбилася просто в пух і прах, – додає Світлана, – Ми не знали мови. Зрозуміли, що яким би ти не був видатним майстром або математиком, але якщо ти не можеш себе продати твої знання нікому не потрібні”.

Курсуватиме потяг Кошице-Мукачево двічі на добу, зранку та після обіду, аби можна було поїхати та повернутись у той же день.

Вчора, 2 квітня до Мукачева прибув тестовий потяг сполученням Кошице – Чієрна над Тисою – Чоп – Мукачево. За планами регулярні рейси почнуться у червні, пише Mukachevo.net.

Загалом потяг складається з двох комфортних вагонів, розрахованих на 78 чоловік.

Разом з тим, обіцяють впровадити можливість купити стоячі квитки на «Кошице-Чоп» або зворотньо. На цьому наполягла словацька сторона, на їх переконання такі пасажири будуть, впершу чергу студенти.

За інформацією журналістів Телеканалу Sirius, квитки на міжнародний потяг можна буде придбати у залізничних касах, вартість такого квитка складатиме 7,5 євро.

У добу Інтернету закарпатці активно знайомляться через газету. Завдяки рубриці «Клуб знайомств», що в газеті «Закарпатські оголошення», вже тисячі людей знайшли свою долю і зараз щасливі зі своєю другою половинкою.

Тож хто зараз найбільш активно шукає партнера? Як розповіли у газеті «Закарпатські оголошення», найчастіше шукають жінок чоловіки. Від них приходить у 3-4 рази більше оголошень. Є серед наречених і іноземці, зокрема, італійці, поляки, німці, угорці та росіяни. Їх цікавлять закарпатки для створення родини. Серед вимог – бажання  розділити радість від спілкування і згода на переїзд. Також іноземці вказують, що не мають матеріальних проблем, дехто просить вказати контактний телефон, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

У закарпатках їх цікавить відданість, працелюбність, щирість. Також їм потрібні відносно молоді жінки із приємною зовнішністю і не схильні до повноти.

Чи популярним є нині зелений туризм?

Про це та інше у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» ми говорили з директором департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА Денисом МАНОМ.

Ця сфера, як на мене, почуває себе досить комфортно: законодавство сприяє діяльності без реєстрації підприємцем. Це свого роду само зайнятість. І це серйозна альтернатива заробітчанству. Спільно з відродженням народних промислів сільський туризм є гарною комплексною галуззю. В мережі відомо про понад 400 сільських садиб. У середньому можна помножити на 10-12 місць і ви отримаєте додаткову кількість у засобах розміщення. Це ті, які активні на ринку, бо мають свої сторінки на букінгу, свій веб-сайт тощо.

 

zakarpatpost.net