У Хустській єпархії РПЦ – поповнення. Обрано єпископом людину, приближену до Кіріла

Синод УПЦ Московського патріархата 3 квітня обрав єпископом  Угольським, вікарієм Хустської єпархії в Закарпатській області архімандрита Симеона (Голубку).

Про це повідомляє theworldnews.net з посиланням на сайт  на УПЦ МП.

Також повідомляється, що молодший брат Симеона Парамон (Голубка) є архіереєм російської  православної церкви. У лютому 2019 року став намісником  Троїце-Сергіївської лаври під Москвою (величезний чоловічий монастир в Росії) з титулом “епископ Сергиево-Посадский”. Він є вікаріем патріарха Московського і всея Руси.

Сестра Симеона инокиня Серафима – казначей Архангельської епархії РПЦ.

Про призначення Симеона говорилося вже давно. Зокрема, сайт groza-news про це писав ще в березні.

Пропонуємо вам ознайомитися з текстом публікації, а висновки робіть вже самі.

“Все частіше ми стаємо свідками беззахисності Хустської єпархії УПЦ, яка зумовлена переходами значної кількості релігійних громад під юрисдикцію Київської митрополії УПЦ після надання Українській православній церкві Томосу про автокефалію, йдеться в матеріалі, – Інформація, про стрімкі «негативні» зміни в організаційно-штатній структурі Хустської єпархії УПЦ доповідалася безпосередньо митрополитом Хустським і Виноградівським Марком Петровцій предстоятелю РПЦ патріарху Кирилу Гундяєву. Критична ситуація в Хустській єпархії та бажання втримати Закарпатську область так званий другий «Афон» у своєму підпорядкуванні, спонукала патріарха Кирила посилити керівництво Хустської єпархії дублюючим архієреєм, який надавати всіляку допомогу по «утримуванню» від  переходів до ПЦУ діючому керівнику Хустської єпархії митрополитові Марку Петровцію.

Цікаво кого з Москви направлять до нас на Закарпаття, щоб керувати нашими місцевими священиками та боротися з волевиявлення релігійних громад, які прийняли рішення перейти до ПЦУ? Нікого. Моква має на меті призначити на архієрейську посаду в Хустську єпархії УПЦ, нашого земляка настоятеля Свято-Сімеонівського монастиря, що на Виноградівщині архімандрита Сімеона Голубку. Вже точно відомо, що митрополит буде призначений на посаду вікарія Хустської єпархії УПЦ та возведений у сан єпископа на найближчому засіданні Священного Синоду УПЦ.

Чим заслужив наш земляк таку довіру та великі почесті від Москви? Нічим. Архімандрит Сімеон Голубка задля такого стрімкого кар’єрного росту всього лише використав свої родинні зв’язки, які потужно засіли у лавах РПЦ. Рідний брат архімандрита Сімеона Голубки є високопоставленим архієреєм в РПЦ і наразі займає посаду єпископа Броницького, вікарія патріарха Московського і Всія Русі Кирила, управляючий Північними та Північно-Західними вікарствами міста Моска та ще і в додаток намісник Троїєце-Сергієвої Лаври Парамон Голубка.

 

Невже країні агресору по відношенню до України Російській Федерації та РПЦ так необхідно зберегти всій вплив у релігійному середовищі на Закарпатті, що вони вдаються вже до призначення двох архієреїв в одну єпархію та невже наш рідний край є якоюсь стратегічною складовою по просування ідей «Руського міра» на території України задля продовження ескалації нашої держави”.

zakarpatpost.net