На яку роботу запрошують закарпатців за кордон

Кого шукають на ринках праці Закарпаття роботодавці, в якій сфері пропонують  найбільше вакансій, скільки готові платити закарпатцям і на яких умовах запрошують працювати наших земляків за кордон? пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Відповіді на всі ці питання можна знайти у газеті «Робота та навчання».

Наприклад, кому хочеться за кордон, у газеті «Робота на навчання» можна знайти такі пропозиції.

Наприклад, для роботи в Польщі потрібні різноробочі (меблярі, зварювальники, будівельники, слюсарі), а також швачки, працівниці на кухні та в сільському господарстві із зарплатою від 18 тисяч гривень. А от у Чехії шукають швачок. Там же потрібні робітники на автомобільний завод. У Лівію ж із нашої області запрошують лікарів та медсестер, зокрема, анестезіологів, травматологів, хірургів, гінекологів, акушерок, фізіотерапевтів, урологів, офтальмологів, терапевтів, педіатрів, дезінфекторів та інших. Загалом закарпатські медики користуються великим попитом у багатьох країнах Європи і їм зайти роботу за кордоном досить просто.

Крім того, угорська фірма у місті Мішкольц шукає фахівців із розробки веб-сайтів. Професія програмістів взагалі зараз у тренді у всьому світі і хорошим фахівцям у ЄС готові платити справді гідні заробітні плати.

Кому ж із закарпатців не хочеться їхати працювати за кордон, але є твердий намір заробити, той може попрацювати і в інших областях України.

zakarpatpost.net