АНОНС. Чого закарпатська грум-баба Анця своїх цімборашок лопати уд зависті заставила 

Продала баба Анця у вароші яйця, когута, трилітрову банку сушених грибів і вісім кілограмів  товчених горіхів і купила собі нове весняне плаття – біле з рожевими метеликами і синіми квітами. Дуже їй сподобалося, бо колись у дитинстві схоже мала і така меланхолія її взяла, що віддала усі зароблені гроші за одну-єдину річ, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

«Оби муй дідо знав, кулько заплатилам за йсю рянду, коньки би удкинув уд злості, а кума Меланка – уд зависті. Дуже в нас у селі жони зависливі. Даже воздух уд других завдият. Не дай Бог, оби кось із чеху призюз однуй чіжми, а другуй лем папучі. Мают загризти і чулувіку і одна одну. І хижа має бути май велика, ги в сусіда, і машина май нова, ги в кума, і корова більше молока давати, ги в усіх цімборашорк… і пес май файний ги в усіх знакомих. Псу тепер усі фотографуют і в Фейсбук виставляют, усі ся хвалять, у кого ліпший. Тепер такий, як онучка каже, флешмоб майже. А ще на Великдень каждий раз сорєвновінія – у кого паска ся май файна получила, у кого май много м’яса на столі, у кого кіста май добрі, ко ковйор новий устиг купити, а ко нєт… Йой, як есе ми вже надоїло. Та хіба сята для тього, аби гонки встрайовати. Пак ото не Формула-1», – важко зітхнула баба, виходячи з маршрутки в селі.

І тут її перестріла сусідка Маріка.

«Анцьо, слава Йсусу Христу! Ти штось із вароша з пустими ташками йдеш. Ти што нич не купила?» – одразу почала цікавитися в старої.

Баба аж розквітла, зрозумівши, що матиме змогу першій пліткарці похвалитися покупкою. Дуже вже їй хотілося перевірити заздрість у дії.

«Йой, Марічко, не вгадалась. Я си купила платя новоє. Лем одно, бо дуже дорогоє», – усміхнулася вона хитро.

«Та кулько ото, аж не секрет?» – одразу зацікавилася сусідка.

«І не кажу ти, бо впадеш туй до біди серед вулиці і мойому дідови розкажеш, а тот пак до біди запори буде мати».

«Нєт, не буйся, я нікому не уповім, я знаю язик за зубами держати».

Баба Анця добре знала, що Маріка розкаже всім, тому вирішила ще трохи набити собі ціну і пограти знайомій на нервах.

Що ж відбувалося далі?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 26 квітня.

zakarpatpost.net