Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 27 квітня

День на Закарпатті був багатим на події.

Зараз соцмережі заповнені фото домашніх пасок, писанок, кращанок, мальованок.

До редакції газети “Неділя Закарпатські новини” надіслала фото і ужгородка Людмила.

Жінка розповіла, як вона з сином робить великодні атрибути.

“Хімією не користуємось взагалі. Усе – лише натуральне. Фарбуємо яйця за допомогою натуральних барвників – цибулі. буряку, листя. Для цього відварюємо їх у воді з лушпинням, попередньо наклеївши на них “узори” з листочків. Виходить просто і цікаво. Такі “писанки” помім можна з’їсти. Яйця можна пофарбувати в кольори від жовтого до червоно-коричневого. Колір залежить від концентрації відвару”, – розповіла вона.

Отже, аби яйця вийшли жовтого або золотистого кольору, їх фарбують за допомогою березового листя.

” Недоброзичливе ставлення місцевої “еліти” до дивної людини, яка хоче, щоб усе було як у цивілізованому світі, а саме еко-курорт не скидав стічні води в місцеву річку, а закарпатський ліс не вирубався, було давно”, – пише Дорошенко.

За його словами, після вдалого розвитку міжнародного бізнесу Христич вирішив будувати його і в Україні. Зокрема, в селі Ізки планувалося побудувати IT-village в якому будуть працювати, як українські так і закордонні фахівці IT-галузі, повідомляє agronews.ua

“Але його плани погано узгоджувались із поглядами місцевих бізнесменів, особливо Андрія Бойко, оскільки еко-курорт сам став осередком забруднення через постійний злив стічних вод напряму в горну річку.

Через це вчора зранку власник еко-курорту вдарив Віктора Христича, який зранку пив каву біля ресторану. Після того почав стверджувати, що йому нічого не буде через те, що він вирішить усі питання, як із правоохоронцями, так і з місцевою владою”, – повідомив Дорошенко.

Вчора, до рятувальників надійшло повідомлення про те, що на серпантині гори Говерла в сніговому покриві виявлено тіло людини.

О 14.00 год. для проведення пошукових робіт залучено рятувальників, пише Фіртка.

Близько 17.25 год. гірські рятувальники  на серпантині біля водоспаду Говерлянський на г. Говерла знайшли тіло 48-річного загиблого, житель м. Бар, Вінницької області.

О 18.30 год. за допомогою саней тіло загиблого гірськими рятувальниками було доставлено до ТБ «Заросляк», де передано працівникам поліції для проведення слідчих дій та встановлення причини смерті.

Закарпатець хортів убити матір. Коли жінка впала, викрутив їй руки та бив далі, а потім затяг на кухню та продовжив знущання

Часом діти поводяться зі своїми батьками не просто неналежно, а по-хамськи, застосовуючи проти найрідніших людей не просто словесні образи, а силу. І далеко не завжди такі конфлікти закінчуються примиренням. Часом фінал надто плачевний. На жаль, випадки фізичного насилля у родинах далеко не поодинокі. Як правило, трапляються такі інциденти після вживання алкоголю, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Прикрий випадок стався нещодавно на Великоберезнянщині. Син щодуху гамселив рідну матір і навіть погрожував її вбити.

Конфлікт між Оленою та її сином Степаном (імена з етичних міркувань замінено) розпочався о 8 ранку.  П’яний чоловік прямо на кухні батьківської оселі затіяв сварку з матір’ю.

Сьогодні, 27 квітня, близько 18 години, до Ужгородського аеропорту прибуде прямий літак з Єрусалима, який доставить на Закарпаття благодатний вогонь із Храму Гробу Господнього.

Про це повідомив співорганізатор доставки вогню – народний депутат Роберт Горват.

«Отож, друзі, сьогодні ввечері, близько 18 години, привеземо до Ужгорода благодатний вогонь, – йдеться у повідомленні. –  Літак прибуде прямим рейсом із Єрусалима до Ужгородського аеропорту, тому всі, хто бажає запалити свічку чи лампадку та освітити власні домівки благодатним вогнем – ласкаво просимо!

В Ужгороді біля мосту Масарика можна виспатися… не просто на траві, а на подушці.

Хтось приніс її і забув забрати.

Зараз почався сезон відпочинку на природі і ужгородці почали вилазки на пікніки.

Звичайно, проводити час на свіжому повітрі добре, але залишати за собою сміття погано.

Тим не менше, береги Ужа почали завалювати різними відходами – пластиком, папером, одноразовим посудом, пакетами та іншим непотребом.

На жаль, за це ніхто нікого не штрафує.

Тож сумно, що таке гарне місто, як Ужгород дехто перетворює на суцільний смітник.

Проїзд в поїзді Кошице – Мукачево буде коштувати близько 7,5 євро, а в свій перший рейс поїзд по євроколії відправиться 9 червня 2019 року.

Розклад буде оголошено додатково, зараз йде його узгодження, повідомляє прес-служба “Укрзалізниці”.

Зазначено, що з Мукачева до Словаччини можна буде доїхати рейковим автобусом по євроколії за 4 години. Поїзд курсуватиме за маршрутом Кошице – Чієрна над Тисою – Чоп – Мукачево.

Як відомо, 2 квітня цього року була здійснена успішна тестова поїздка по цьому маршруту.

Нині дуже модно селфитися біля корзин із гарно прикрашеними наїдками. Між жінками є навіть своєрідні змагання, у кого кошик краще оздоблений. Іншим же важливо себе у всій красі на тлі хрестів продемонструвати. Після пасхальної служби сторінки величезної кількості закарпатців у соцмережах просто завалені фотографіями з церков.

«Селфі називають хворобою ХХІ століття. Надмірна захопленість собою суперечить здоровій логіці. Деколи людина і дня не може прожити, щоб не викласти в мережу свої фото. Але сце не стосується зірок шоу-бізнесу. Для них це частина іміджу, бюджетний піар і реклама, – наголошує психолог Алла Кушнір. – «Селфізм» дозволяє виявити кілька психологічних проблем особистості. Їх нині навіть класифікують. Це – дуже об’ємна тема.

Що ж таке насправді селфі? У перекладі з англійської self – «сам, себе», або самомилування. Надмірне захоплення собою – це нарцисизм, самозакоханість. Ніхто не каже, що любити себе не потрібно, але у всьому має бути здорова грань. Які ж є плюси у селфі? По-перше, можливість знайти партнера, показати власні принади, зацікавити собою протилежну стать. По-друге, зберегти для себе мить, важливу подію у електронному архіві. Але для цього є налаштування, щоб приховати фото від інших. А які мінуси? Передусім, про людину інші знають більше, ніж їй відомо про себе самій. Якщо хтось часто постить себе, можливо, у дитинстві, або в молодості не «нагулявся», рано завів родину. У такому випадку, селфісти нестабільні, схильні до частої зміни роботи та партнерів. Одружені – розлучаються, або шукають просто сторонніх втіх. Але причина може бути і в іншому. Деколи так роблять просто незадоволені життям люди, таким чином самостверджуючись, показуючи, що все довкола не ідеальне, прекрасним у цьому світі є ли- ше я. Причиною селфізму може бути й відчуття недолюбленості. Ще часто виставляють світлини люди у стані неврозу, аби довести комусь, що в мене все добре, я посміхаюся, я щасливий чи щаслива, а те, що ви собі говорите – неправда. Деколи це призводить до параної. При цьому у жіночому селфі переважає демонстрація зовнішніх даних, на другому – соціальних аспектів життя (яка я хороша кухарка, господиня, активістка, працівниця).

Ужгород – місто унікальне. Тут вирує своє життя. Навіть птахи у столиці Закарпаття особливі. Вони різні, як люди…

Якщо серед нас дехто живе забезпечено, одягається стильно, а хтось – не має даху над головою і ходить у тому, що викинули інші, то між птахами також є подібний поділ на певні умовні категорії.

Серед них  також існують прошарки. Принаймні, в Ужгороді.

Наприклад, голуби, яких часто можна побачити на площі Театральній, на голові пам’ятника Фенцику біля Філармонії, вздовж набережних завжди акуратні, у них чисте пір’я. Вони зовні як елегантні люди.

Ці пернаті переважно завжди ситі, адже між перехожими постійно знаходяться готові їх чимось пригостити. Їжа, щоправда, не завжди пташина, часто навпаки – людська – фастфуд, хліб, булочки… Проте все одно цим голубам відчуття голоду майже незнайоме.

Ольга Михайлівна доживала віку в своїй хаті. Діти та онуки давно вже покинули це обійстя. Але вона все ще сама порала город, прала і готувала, пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

Тільки от рідні почали за неї хвилюватися. Бо старенька твердила, що в дворі вже багато разів бачила привида. То дах починає скрипіти, то тінь метнеться на веранді, то навіть ніби якісь кроки чує на подвір’ї. Рідня подумала, що жінка вже не сповна розуму. А це велика проблема. Бо як залишити таку людину без догляду?

Стали частіше приїжджати до Ольги Михайлівни. Часто ночували в неї. Але вже й вони почали розуміти, що тут коїться щось не дуже добре. Справі, не брехала старенька. То скрип почують. То якась тінь мигне і щезне.

zakarpatpost.net