Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 5 травня

День на Закарпатті був багатим на події.

В Ужгороді продовжують цвісти каштани.

Особливо привабливими є жовті. Зараз їхнє цвітіння журналіст газети “Неділя Закарпатські новини2 сфотографував на вулиці 8 Березня. Однак крім них квітують і білі та червоні.

Така собі каштанова вулиця з весняною назвою нагадує каштановий Едем.

Недарма Ужгород називають містом – ботанічним садом.

Справді, такою кількістю  унікальних рослин може похвалитися  далеко не кожне місто.

Більше 20 тисяч троянд у десятках  квіткових композицій 40 флористів з усієї України перетворювали на шедерври.

У Чинадієві стартував четвертий традиційний фестиваль “Кохання Сент Міклоші”.

Тисячі троянд знайшли втілення у неймовірних інсталяціях та композиціях. У кожної команди флористів своя кімната, де вони створювали свої роботи.

Марина приїхала з Дніпра, у фесті бере участь не вперше і каже, що разом з помічниками створила дерево кохання. На виготовлення композиції пішло три дені, працювали навіть вночі.

Крім виставки квітів, в замку Сент-Міклош проходили лицарські поєдинки за увагу дами серця.

На Закарпатті водій іномарки не впорався з керуванням, вилетів на узбіччя та врізався у пень. Внаслідок удару він вилетів з авто і згодом помер у кареті швидкої допомоги. Пасажир іномарки не постраждав.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Спіробітники поліції встановили, що вранці 29-річний водій разом із пасажиром рухались на автомобілі «Audi» в напрямку села Крива.

На повороті водій не впорався з керуванням і з’їхав на узбіччя.

За попередньою інформацією, внаслідок удару автомобіля об пень, водія викинуло з транспортного засобу. Дорогою до лікарні чоловік помер.

Пасажир «Audi» не постраждав.

За фактом ДТП слідчі Тячівського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ст.286 Кримінального кодексу України.

Прочитала баба Анця в газеті «Неділя Закарпатські новини», яку син регулярно передплачує уже 15 років, що в Ужгороді проводиться набір на курси йоги, які буде проводити інструктор аж із Індії. Чула вона щось про це, але не дуже розуміла. Тож вирішила попросити онучку загуглити якусь інформацію, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

«Інструктор з йоги навчає врівноваженості, – почала читати онучка, але стара її зразу перебила.

«О! Есе мені  треба. Дідо каже, што дуже м нервозна, хоть ми нерви мало пудлічит. Што ще там пише?»

«Бабко, ото не дохтор, оби лічив. Пише, што учит духовних та фізичних практик…»

«Духовних? Ото майже як наш пуп у церкви. Майже тот інструктор старий челядник, із довгов сідов бородою і великим черевом».

«Є тут один такий на картинці, – уже онучка перебила бабу. – Лише без черева і файно виглядає. Садхгуру його звати. Недавно був даже  у Кийові. Ун тоже із Індії. Лем есе дуже крутий! Пише, ож ун йогін і містик, а не інструктор і не тренер.

У Києві є дві церкви, які в народі називають закарпатськими. Перша з них справді привезена з нашої області, зокрема з села Канора Воловецького району. Зведений у 1792 році храм Покрови Пресвятої Богородиці української греко-католицької церкви знаходиться в Національному музеї архітектури та побуту і є діючим

Інша церква – святого Миколая на Аскольдовій могилі. Саме в ній і побував журналіст газети «Неділя Закарпатські новини».

Карпатські шафрани   та табличка з ім’ям Івана Маргітича 

Церква святого Миколая Мирлікійського збудована у 1809 році на місці культових споруд, які існували там від XI століття. Це – також діюча греко-католицька церква. Перше, що привертає увагу, це – квіти. Весняні шафрани, проліски та першоцвіти. Саме такі, які ростуть у нашому краї. Закрадається думка, що їх висадили тут саме закарпатці і привезено їх із Карпат. Тому йдемо ближче, аби оглянути величну споруду і ознайомитися з її історією.

І тут на нас чекає нова несподіванка. На фасаді церкви бачимо меморіальну пам’ятну дошку та барельєф народного Єпископа греко-католицької Єпархії Івана Маргітича. Освячено її було ще у 2017 році.

Закарпатський фінтес-тренер розповіла, чому жінки найбільше переймаються сідницями та животом, чому сезонні схуднення неправильні і чому погані емоції притягають у життя тільки погане

Як стати витривалим? Як мати гарне тіло? А головне – як бути здоровим? 

Ці питання хвилюють багатьох. І вирішити їх може кожен.

Тож сьогодні у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» ми говорили з дівчиною, яка завжди в русі, для якої екстрим і спорт стали стилем життя, яка вміє долати лінь, навіть навчає цього інших.

Учасниця багатьох марафонів, підкорювачка гір, яка розуміється на тонкощах фітнесу Мирослава Беца поділилася секретами власного успіху та дала закарпатцям корисні  поради для підтримання хорошого самопочуття.

Лише відцвіли добре знайомі нам японські вишні, які є гордістю Ужгорода і щороку збирають до міста тисячі туристів із усієї України та із-за кордону, як почали розквітати інші не менш гарні рослини.

Зовні рожевий квіт нагадує сакури. Але кущ невеликий і цвіте інакшими квітами.

Насправді це – олеандр.

Хоч рослина і ядовита, її часто використовують у ландшафтному дизайні бо вона мажє багатий вигляд і гарно, а головне – довго  цвіте.

У Перечині на закинутому заводі цими днями трагічно зиганув чоловік.

Він упав у наповнену водою триметрову яму. Нещасний виявився батьком сімох дітей, який просто хотів скоротити шлях додому.

Тіло виявив знайомий родини і одразу повідомив правоохоронців та рятувальників.

Яма знаходить на території павільйону давно закинутого підприємства.

Сьогодні там можна побачити невеликий вінок зі свічкою і взуття 74-річного закарпатця.

Чому доступ до занедбаної території в 5 гектарів досі відкритий для місцевих?

Лопухово, Руська Мокра, Німецька Морка та Усть-Чорна влаштували масові побоїща між собою

Люди прийшли до поліції у селищі Дубове вимагати покарання винним.

За словами одного з місцевих конфлікт почався в розважальному закладі скела Руська Мокра 29 квітня.

Андрій відпочивав там з дружиною. Тоді там зав’язалася словесна перепалка із жителем Дубового. Невдовзі сварка переросла у бійку.

“Люди не з нашого селища, а посторонні прийшли й почали розказувати, хто вони такі, – каже Андрій Гольбас із Руської Мокрої. – Борис сказав, що в нього є гроші,  є влада і йому ніхто не розказує.

Ображена компанія чоловіків наступної ночі із 30 квітня на 1 травня приїхала з підмогою. Майже 80 молодиків на 8 джипах та мікроавтобусах, озброївшись битами, кастетами та ланцюгами вирішили помститись.

Декількох людей, які напередодні були на дискотеці і брали участь у бійці, побачили в центрі селища Усть-Чорна. Саме це село стало центром масового побиття. При чому – били всіх, хто траплявся на шляху, навіть просто випадкових перехожих!

Навіть жінок, які прийшли у справах, чи у гості!

zakarpatpost.net