Кури дали відсіч голодній лисиці

Зголодніла лисиця допустила смертельну помилку, коли увірвалася в курятник з 3000 птахів усередині.

Вважається, що хижак потрапив на ферму через автоматизовані дверцята для курей, які відразу зачинилися, ставши пасткою для звіра.

Відчувши загрозу птахи згрупувалися і напали на хижака, задзьобавши його до смерті.

Закривавлене тіло лисиці на ранок знайшов господар ферми, який прийшов відкривати курятник.

Незвичайний інцидент стався на фермі в Бретані (Північна Франція), де знаходиться до 6000 курей.

“У птахів спрацював стадний інстинкт, і вони напали на хижака, геть втративши страх”, – коментує випадок Паскаль Даніел, начальник школи сільського господарства у Грос-Чен.

“Кури можуть згуртуватися, якщо їм щось загрожує, і лисиця вочевидь запанікувала перед їхньою кількістю”, – каже Паскаль. “Згуртувавшись вони можуть стати небезпечними”.

Подібний інцидент мав місце і раніше.

У 2012 році лисиця недооцінила суперника, коли  сунулася до господарства, бажаючи поласувати свіжою курятиною.

Гордий півень на прізвисько Дюд і його три кури випадково перекинули стіл на рудого хижака, і, скориставшись безпомічністю нападника, заклювали його до смерті.

43-річна власниця Мішель Корделл була приголомшена, коли прийшла збирати яйця до свого саду і знайшла там мертву лисицю біля перекинутого столика.

Вона сказала: “Я ніколи не чула про щось подібне. Це справжня помста курей.

Лисичка вже не була цуциком, але була досить молодою. Тоді як Дюд та Іззі – досить масивні птахи, яки виявилися їй не по зубах.

Я ростила Дюда змалечку, і він завжди готовий встати на мій захист. Він вважає себе людиною, і настільки безстрашний, ганяє собак наших собак по саду, дзьобаючи їх.

zakarpatpost.net