У 25-річного хлопця, який продав одну нирку, щоб купити новий айфон, відмовила друга

Одержимий технікою хлопець з провінції Аньхой у Східному Китаї, який продав одну зі своїх нирок, щоб купити останній iPad і iPhone, залишився прикутий до ліжка після того, як його інша нирка відмовила.

Ван Шанкун, якому тепер 25 років, був таким відчайдушним поціновувачем флагманських пристроїв Apple, що вирішив продати в 2011 році свою нирку на чорному ринку.

Він отримав 22 000 юанів (близько      3 250 доларів) і придбав iPhone 4 і iPad 2 на отримні гроші.

Його тоді навіть цитувало одне з місцевих видань, коли він заявив: «Навіщо мені  друга нирка, якщо і одної достатньо».

ЗМІ нещодавно виявили, що Ван тепер проводить свої дні в ліжку на діалізі, щоб пережити свою ниркову недостатність.

В нього розвинувся нирковий дефіцит невдовзі після незаконної операції, яка, як вважають, призвела до інфекції внаслідок антисанітарії, де вона проходила, і очевидною відсутністю післяопераційного догляду.

Він також був змушений відмовитися від навчання та почати жити на соціальні виплати.

Дев’ять чоловік були заарештовані у зв’язку з цією справою, п’ятеро з яких, у тому числі хірурги, були ув’язнені в 2012 році.

Згодом його сім’я отримала 1,47 мільйона юанів (216 806 доларів) в якості компенсації пізніше того ж року.

Хлопчина відчайдушно шукав новий iPhone, щоб похизуватися перед друзями, однак його сім’я, яка живе в одній з найбідніших провінцій Китаю, не могла собі цього дозволити, тому Ван вдався до легкого, але дуже ризикованого способу отримання грошей.

Нелегальна операція тоді пройшла в місті Ченьчжоу в китайській провінції Хунань в присутності двох лікарів, які працювали в місцевих лікарнях.

zakarpatpost.net