Чим вразив закарпатців тиждень, що минув

Звичайно, головною темою семиденки  стала інавгурація президента. Те, що за кожною хвилиною державницької події слідкували не лише прихильники, але й опоненти Зеленського, свідчить миттєва реакція соціальних мереж, у яких якраз «меншість» вельми агресивно коментувала чи не кожне слово чи дію нового Гаранта.

Хочеш не хочеш, та з новими реаліями, які вже, очевидно, добряче струсанути країну, доведеться жити усім нам. Тому, поки усі колонки не заполонила передвиборча тематика, говоримо про буденність. Ну майже, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Дивацтва тижня

Звичне хабарництво
Правоохоронці спіймали на гарячому начальника одного з управлінь Закарпатської ОДА під час отримання 400 доларів неправомірної вигоди. Викрили посадовця у його робочому кабінеті безпосередньо після отримання хабара. Обласна адміністрація миттєво відреагувала заявою про те, що не вигороджуватиме своїх працівників від кримінальної відповідальності, які би посади вони не обіймали! «Неділя» слідкуватиме, чим закінчиться чергова епопея з хабарами.

Подвійні стандарти

18 травня – Міжнародний день музеїв в Україні. Він збігається із днем пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу, за яким настає ще одна сумна дата – День пам’яті жертв політичних репресій. Саме тому, на знак вшанування пам’яті та виконання правових актів, які регламентують дії офіційних установ у такі дні, масові розважальні заходи у країні не проводитимуться. А отже, законослухняні закарпатські установи відмінили заплановані традиційні гучні гуляння та святкування Ночі музеїв. Проте не всі… Щоправда, навіть Суспільне телебачення дозволило собі транслювати кількагодинне шоу фіналу Євробачення, хоча за правилами мовлення, розробленими Нацрадою, подібні програми у ці дні заборонені для показу. Що ж, правила писані, вочевидь, не для всіх музеїв і каналів…

Прагнення «красивого» життя не здолати…

В будівлі на площі Народній таки знову відбудеться весняний бал 31 травня. І хоча означена мета цілком благородна:  аукціон робіт вихованців Вільшанського дитячого будинку-інтернату, та все ж ще більше чекаємо фотозвітів із місцевою елітою, яка чепуриться до свята у не завжди доречний спосіб і зовсім не вміє танцювати віденський вальс. Ага, і ще ж хочеться бодай раз дізнатися, а на що ж витрачаються благодійні кошти, зібрані «балом»..?

Втіха тижня

Крок назустріч?

Президент Угорщини Янош Адер назвав обнадійливими перші переговори з новим президентом України Володимиром Зеленським, які сторони провели 20 травня після інавгурації новообраного українського голови держави. «Ми зацікавлені у побудові таких упорядкованих і спокійних відносин, які у нас склалися з іншими нашими сусідами. Адже Україна є найбільшою за чисельністю населення сусідньою державою. Ми готові до цього. Водночас я дав зрозуміти, що закарпатські угорці просять не більше ніж дотримуватися закріплених у Конституції і взятих на себе у міжнародних угодах зобов’язань», – наголосив президент Угорщини. У відповідь Зеленський заявив, що сподівається на відновлення підтримки європейської та євроатлантичної інтеграції України з боку Будапешта.

Повернення неба?

Польоти між Києвом та Ужгородом стануть регулярними. Про це повідомив голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс: «Коротко – про досягнуті домовленості з компанією «Мотор Січ». Польоти з 3 червня три рази на тиждень – понеділок, середа, п’ятниця. За потреби збільшення частоти до щоденних».

Достойне реноме закарпатських медиків!

Перший в Україні майстер-клас з нейрохірургії провели в Ужгороді. Надскладну операцію з видалення пухлини, яка вростає в стовбур головного мозку, транслювали онлайн просто з операційної! Робота хірургів вражає не лише непосвячених, але й фахівців!

Віра МЕЛЬНИК, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net