Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 29 травня

День на Закаорпатті був багатим на події.

Лікар-уролог та сексопатолог розповів про те, скільки чоловікам потрібно сексу, чи варто збільшувати статевий орган і чи шкідливо утримуватися від близькості

Чомусь про секс більш відверто говорять сучасні жінки, ніж чоловіки. Представники сильної статі часто соромляться озвучувати свої проблеми і скоріше йдуть говорити про них знахарю, ніж спеціалісту, від якого чекають чудодійного і миттєвого вирішення всіх інтимних неприємностей. У той же час деякі чоловіки просто цикляться на близькості….

Тож скільки сексу повинно бути в нашому житті? Чи шкідливо чоловікам утримуватися? Чи можна збільшити статевий орган за допомогою кремів, ботоксу та інших розрекламованих засобів? Чи варто вживати препарати для збудження протягом тривалого часу?

Про це та інше у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини»  ми говорили з лікарем-урологом, андрологом та сексопатологом Олегом ЧЕРНИЧЕНКОМ.

15 травня 2019 року товариство з обмеженою відповідальністю «Атлас Воловець Енерджи» звернулося до Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції  у Закарпатській області за видачею дозволу на виконання будівельних робіт щодо будівництва вітрових електростанцій в кількості 34 установки.

Назва проектної документації «Будівництво вітрової електростанції 120 МВт на території Воловецької селищної ради Воловецького району та на території Березняківської, Дусинської, Неліпинської та Тибавської сільських рад (за межами населених пунктів) Свалявського району Закарпатської області», пише Закарпаття онлайн

Треба зазначити, що в мережі Інтернет неодноразово висвітлювалась проблематика розміщення таких об’єктів (висотою до 180 м при вертикальному положенні лопаті вітряка) саме на Боржавському хребті. В основному в дискусію були залучені експерти та навколо наукові кола, оскільки поряд з промоцією переваг енерговідновлювальних видів енергетики такий проект ніс цілу низку загроз місцевій екосистемі, червоникнижним видам карпатської фауни, та загалом локацією та геопросторовим особливостям унікального гірського хребта, що використовувалися не лише науковцями та спеціалістами у своїх дослідженнях, але й туристами  та спортсменами.

У Ботанічному саду в Ужгороді багато не лише квітів, але й екзотичних дерев.

Банани – тільки один із видів.

Два роки тому вони померзли і зараз – знову відродилися й заплодоносили.

За цей час наросли у висоту на декілька метрів. А тоді їх зрізали під корінь. Зима було холодною і рослини не витримали…

Багатьом із нас здавалося, що банани ростуть на деревах. Але це не так. Ці тропічні рослини насправді є гігантською травою,  яку вирощують і місцеві селекціонери. Рослина почуваються на Закарпатті рослини добре і навіть дає непоганий урожай.

Батьківщиною бананів є тропіки Південно-Східної Азії, зокрема Малайського архіпелагу, де вони вже давно використовується дуже широко. Бананами також називають їстівні плоди цих рослин.

Вовк випасав отару закарпатця. Ми з  чоловіком були міськими людьми. І це одразу впадало в око в селі. Як ми не любили землю, але нам було потрібно ще дуже багато порад – скажімо, що та коли сіяти, як за тим усім ходити. Не кажучи вже про те, як доглядати за худобою. Бо ж селянин удома мусить і ветеринаром бути для худоби, і з півслова її розуміти. Воно ж насправді тобі й слова не скаже, що йому болить та чому це з ним сталося. Тому не дивно, що з нами сталося те, що сталося. Жили ми на околиці села. У місті нам уже не було чим платити за найману квартиру, а тут померла самотня тітка Івана, тож ми хотіли цю хату продати.  Але за таку хатину в горах мало хто й хотів дати якісь гроші. А ми потроху стали й самі звикати до цього бідного, але такого милого обійстя, пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

Майже кожен господар мав біля хати дивовижний пристрій для закачування води.

Для цього в землю вбивалася свердловина і з нею спеціальним засобом підтягувалася вода.

Наразі в деяких селах помпи ще залишилися, але щоб в Ужгороді….

Тут давно їх замінив міський водогін і в них немає потреби.

Утім біля одного з закладів все ще можна побачити старовинну помпу.

Вона, щоправда, більше для екзотики, ніж для роботи.

Проте є працюючою.

Закарпатці викидають цуценят на смітники. Про це  розповів інспектор ММКП “Центр контролю за тваринами” у місті Мукачева Юрій Кость.

За словами пана Юрія, така практика у місцевих мешканців не нова. Працівникам центру часто дзвонять з проханням забрати покинутих на призволяще цуценят чи котів, пише Mukachevo.net

В середньому за рік у Центр контролю за тваринами попадає близько 30 тварин.

“Буває й таке, що приносять на ГІД (торговий ринок, – ред.) продати цуценят чи котів, а якщо не купили то й лишили їх там прямо у коробці. Ми так кілька разів вже ходили і забирали їх”, – розповідає Юрій Кость.

Інспектор розповідає, якщо собак лишати, вони виростають і плодяться, що спричиняє безконтрольну популяцію бездомних собак. Тому, працівники центру забирають цуценят до себе, доглядають за ними, роблять всі необхідні вакцинації, після чого роздають усім бажаючим.

На щастя, небайдужі завжди є.

Юрій Кость додає, що є стаття 89 КУпАП, в якій йдеться про залишення тварин у небезпеці. Вона передбачає за собою накладення штрафу від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до 15 діб з конфіскацією тварини, якщо перебування тварини у власника становить загрозу для її життя або здоров’я.

У Закарпатській області розслідується вбивство одинокого чоловіка, якого зарізали у власному будинку.

Про це УНН повідомляє з посиланням на правоохоронні органи.

Подія сталася у селі Минай, Ужгородського району. На тілі місцевого жителя, якого виявили мертвим у власному будинку, виявили ножові поранення – різані рани, одна з яких на шиї.

Відомо, що чоловік мешкав один.

Наразі розпочато досудове розслідування за ст. 115 КК України (умисне вбивство).

Помічник президента України Андрій Єрмак під час робочої поїздки в Закарпатську область відвідав школу, в якій навчався затонулий у річці хлопчик. Відповідальність за смерть дитини він покладає на персонал навчального закладу, передає ua.112.ua з посиланням на прес-службу глави держави.

Повідомляється, що 27 травня Єрмак побував у Воловецькій загальноосвітній школі, де загинув 11-річний Сергій Церуш. На перерві хлопець вийшов подивитися, як піднялася вода в річці Вича, і його понесла течія. Територія навчального закладу не була відгороджена від річки парканом.

Помічник Зеленського поспілкувався про розслідування ситуації з директором школи та начальником районного відділу поліції. Він також висловив переконання, що відповісти за те, що сталося, мають представники навчального закладу. Окрім цього, школу потрібно обгородити, щоб уникнути повторення трагедії.

“Це була недбалість. Хоча мені спробували розповісти, що це нещасний випадок”, – заявив Єрмак. Він також передав слова співчуття від Зеленського батькам загиблого і підкреслив, що справедливе розслідування цієї справи – принципове питання.

zakarpatpost.net