Читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини»

Закарпатський тиждень: в очікуванні змін!

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Вода, яка упродовж кількох днів щільно заливала Закарпаття з небес, залишивши по собі купу проблем і забравши життя, дала закарпатцям час на осмислення пережитого і формування власних сподівань на непростий передвиборчий період…

Покарана вічним життям

6 червня відзначається День журналіста. Свято страшенно суперечливе і з кожним роком усе більш тривожне. Я прийшов у цю сферу двадцять шість років тому, навесні 1993-го. Здається, що то було десь на зовсім іншій планеті  і не зі мною. За цей час було десь три тисячі усяких-різних публікацій, співпраця з кількома десятками ЗМІ, знайомства і розставання з кількома сотнями колег і багато сивини. Тож коли нині дивишся на студентів відділення журналістики, ніяк не можеш збагнути, навіщо воно їм здалося? Пік закарпатського газетярства припадав на 2006 рік, потім це суцільна хроніка збитого бомбардувальника – героїчна, по-своєму романтична і цілком безнадійна.

Вихідні закарпатської заробітчанки

Не знаю, чи то я вже дожив такого віку, чи авторитет заробив такий, чи інші чинники спричинили до цього, але вже кілька років поспіль люди просять поради у складних життєвих ситуаціях, діляться секретами, довіряють мені сокровенне. Таємниці берегти я вмію, може, тому і довіряють.

Володимир Зеленський одружився з Оленою аж через 8 років після знайомства, коли почуття переросли в любов

Рішення чоловіка балотуватися на пост президента жінці не подобалося, але вона його підтримала

Володимир Зеленський пішов до школи у 8 років у Монголії. Не поспішав одружуватись, шукав дружину розумну, а не домогосподарку. Перша леді не любить фотографуватися, донедавна не дозволяла чоловікові виставляти у соцмережах її знімки, а вбрання завжди вибирає від українських дизайнерів.

Люди, яким закарпатці довіряють більше, ніж священикам та психологам

Адвокат Віталій БУРИШИН пояснив, як закарпатцям законно захищати та відстоювати свої права

Із фільмів ми давно знаємо про велику популярність адвокатів у США. І якщо колись нас це дивувало, то зараз без їхніх послуг часто не можна обійтися при вирішенні навіть нескладної справи, яка потребує юридичних знань.  Сучасні адвокати – це люди, яким закарпатці довіряють таємниці більше, ніж священику чи психологу. І це нормально, адже саме їм відомо, як краще відстояти права людини у відповідних ситуаціях.

15-річна закарпатка разом з братом добили матір, перерізали їй шию, а труп викинули в річку

Справа тягнулася більше двох років, і нарешті суд виніс вирок

Кілька десятків ударів качалкою, 18 ножових поранень, перерізана шия… саме так убивали 18-річний хлопець та 15-річна дівчина з Хуста свою матір. Діти дочекалися ночі, аби жінка заснула… і приступили до кривавої розправи над найріднішою людиною. Свої дії вони спланували заздалегідь, бо прагнули помститись за те, що жінка виявила крадіжку доньки і хотіла про неї повідомити правоохоронцем. Хотіли брат із сестрою позбавити життя і батька, але його на той момент не було вдома.

Закарпатські пліткарки так побилися, що одна поламала іншій руку та пригрозила вибити зуби

Як на Перечинщині жінки стосунки з’ясовують

Закарпатські жони люблять не лише пліткувати, але й з’ясовувати стосунки… часом це відбувається навіть за допомогою кулаків, як нещодавно на Перечинщині.

Що закарпатська грум-баба Анця хотіла зробити з Винником

Стукнула бабі Анці моча в голову. Розказала їй молода сусідка, що чоловік із нею у ліжку витворяє, а стара й позаздрила. Захотілося їй молодість згадати, спокусити свого діда.

«Марішку му оту солодку, – почала злитись вона. – Пак іся Жовфія вся іскуственна. Губи юй надули, ги кой син колесо на біціглях напомповує, цьицьки юй наростили, як Верки Сєрдючки, кой си шарики за пазуху тиче, кліпки приточили, ги кой заплатки до штрімфлю.  А я… я така вся натуральна! У мене цьицьки уд природи великі, та й не лем они… а і гузиця така, што є за што потискати, ущипнути, даже укусити… на два сідєнія у маршрутці… і очи си нігда не малюю, у мене краса своя… уд Бога… а муй дідо, грум би го побив небесний, ото всьо не замічає. Зашто я си такого бімбова найшла. Чим пушов на пінзію, спит у окремуй комнаті. Храпит так, што до сусіду го чути, а кой перне, та чибря ся в серванті трясе, погари цоркают, а кой голодний та так кричит, ги би мачку дерли».

Де на Закарпатті похована дочка Ярослава Мудрого

Чи знаєте ви, яке відношення має дочка Ярослава Мудрого до Закарпаття? Виявляється – чимале. По-перше, вважається, що саме Анастасія була прихильницею заснування православних монастирів в Угорщині. Тому деякі історики вважають, що саме вона сприяла заснуванню першого в нашому краї монастиря на Чернечій горі в Мукачеві (тобто закарпатське православ’я має пряме відношення до Києва і жодного – до Москви, його російську церкву тут нав’язала лише радянська влада).

Де на Закарпатті вода говорить

А ще ця місцина вважається місцем сили, там збираються босоркані та віщуни

Одне з найбільш мальовничих місць Закарпатті, одне з семи чудес України  – водоспад Шипіт. Зараз він відомий на всю державу, завдячуючи фестивалю неформалів, який проходить тут з 1993 року щоліта, але милуватися красою дива природи туристи їздили сюди і раніше… і не тільки вони, адже водоспад вважається місцем сили і відомий серед знахарів, віщунів та босоркань.

Чорні плями зеленого Ужгорода. Коли їх заповнять

Каштани, висаджені з квітів, квіткові райдуги, рослинні візерунки…. І все це не десь у Європі, а в Україні.

Справжні шедеври з петуній, бегоній, чорнобривців та трави різних відтінків можна побачити у Києві.

Хоробра восьмирічна дівчинка наважилася самотужки схопити озброєних грабіжників після того, як вони пограбували її батька

Школярка Бріель Мінія грала на подвір’ї біля свого будинку в Кавіте (Філіппіни), коли чотири чоловіки пройшли повз.

Брат і сестра одружилися одне з одним, щоб втекти за кордон

Брат і сестра скористалися фальшивими документами, щоб одружитися один з одним в надії на початок нового життя.

Але не любов стала причиною їхнього шлюбу – таким чином вони хотіли виїхати в Австралію, через що пішли на аферу.

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 7 червня.

zakarpatpost.net