АНОНС. Чорні плями зеленого Ужгорода. Коли їх заповнять

Каштани, висаджені з квітів, квіткові райдуги, рослинні візерунки…. І все це не десь у Європі, а в Україні.

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Справжні шедеври з петуній, бегоній, чорнобривців та трави різних відтінків можна побачити у Києві, пише газета «Неділя Закарпатські новини». Це дійсно унікальні флористичні композиції, які вражають красою.

При цьому для їхнього створення використано дешеві квіти, але зроблено все зі смаком. Аби роботи вийшли менш затратними і при цьому клумби мали шикарний вигляд, ділянки довкола «живих малюнків» засипано білим гравієм, який також коштує менше, ніж кольоровий, і при цьому дуже контрастно виділяє самі рослини.

Такі «картини квітами» ідеально підійшли б для оздоблення площі Поштової в Ужгороді біля адмінбудівлі міської ради, на зелених зонах, наприклад, на Кирила і Мефодія, на кінцевій зупинці маршруток на Фединця. А от смужки із квітів кількох кольорів у вигляді геометричних фігур посеред зеленої трави можуть мати ідеальний вигляд на проспекті Свободи чи на площі Народній перед ОДА.

Загалом квітковим дизайном Ужгорода ніхто не займається. Це питання пущено на самоплин. Якось були спроби висадити біля мерії квітковий герб міста. Але композиція нагадувала щось незрозуміле. Вгадати, що там насправді висадили, було неможливо. Хоча, з іншого боку, добре, що експериментують і мерія над цим працює.

Інше питання, що квіти у нас висаджуються на великій відстані одна від одної. Насправді ж, аби клумба мала дійсно ефектний вигляд, рослини мають рости щільно і ґрунт між ними проглядатись не повинен. Якщо справа в грошах, то є цілком пристойні бюджетні варіанти зробити місто гарним і при цьому вкластися в потрібну суму. Було б бажання…

Які ж клумби потрібні Ужгороду? Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини». Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті! У продажу із 7 червня.

zakarpatpost.net