АНОНС. Ужгородець із цімбором задушили таксиста, вкрали його автомобіль та забрали гроші

А далі напали на продавця магазину та застрелили дачника

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Обох у минулому році суд засудив до довічного ув’язнення, однак днями справу переглянули, засудивши їх  відповідно до восьми та дев’яти років позбавлення волі, та випустили на волю у зв’язку з закінченням строків давності скоєння злочинів, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Тож що наробили ці двоє? Вершили свої «подвиги» хлопці ще у 2007 році.

Як зазначено в Єдиному Державному реєстрі судових рішень,  тоді вони вирішили вбити таксиста, який віз їх з Ужгорода до Луцька. Хлопець кілька днів їздив з ними різними областями… а одного разу посеред ночі, добре знаючи місцевість, під приводом необхідності зустрічі зі знайомим, лучанин Андрій (імена з етичних міркувань змінено) попросив водія зупинити автомобіль у темному безлюдному провулку неподалік с. Рованці Волинської області. А там почав душити хлопця (він ще був студентом, але підробляв у вільний час таксуванням)  – спочатку рукою, а далі – металевою палицею, яку витягнув із-під сидіння. Ужгородець Віктор за всім лише спостерігав. Коли таксист помер, хлопці перетягнули  труп на заднє сидіння і забрали 400 гривень, телефон та документи, які знайшли в бардачку машини.

Відтак Андрій сів за кермо і разом з Віктором вони поїхали у село Бакорин Рівненської області, де посеред  поля молодики сховали тіло своєї жертви в копиці сіна. Ще протягом двох днів хлопці їздили на машині вбитого ними таксиста, аж поки не з’їхали в кювет, не впоравившись із керуванням, і не пошкодили автівку.

Наступного дня Андрій купив мисливську гладкоствольну рушницю та набої, аби скоювати нові злочини було безпечніше. Складалося враження, що цьому дуету дуже хотілося адреналіну. Зброю вони переробили під обріз, аби менше займала місця.

Невдовзі на рейсовому автобусі компанія повернулася до Ужгорода. Там вони напали на торговельний павільйон, погрожуючи вбивством  власнику, а за кілька днів здійснили напад на нього ще раз, застосовуючи при цьому зброю. При цьому Віктор тримав у руках обріз, націлений на закарпатця… Усе, чим тоді вдалося заволодіти хлопцям – це 10 гривнями, пивом, горілкою, цигарками  та деякими продуктами.

Як усе відбувалося насправді? Кого і як ще вбили хлопці? Чому пограбували ужгородського підприємця? Який вирок виніс їм суд?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 15 червня.

zakarpatpost.net