Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 19 червня

День на Закарпатті був багатим на події.

Закарпатець із другом убили таксиста. А далі напали на продавця магазину та застрелили дачника

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Обох у минулому році суд засудив до довічного ув’язнення, однак днями справу переглянули, засудивши їх  відповідно до восьми та дев’яти років позбавлення волі, та випустили на волю у зв’язку з закінченням строків давності скоєння злочинів, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Тож що наробили ці двоє? Вершили свої «подвиги» хлопці ще у 2007 році.

Як зазначено в Єдиному Державному реєстрі судових рішень,  тоді вони вирішили вбити таксиста, який віз їх з Ужгорода до Луцька. Хлопець кілька днів їздив з ними різними областями… а одного разу посеред ночі, добре знаючи місцевість, під приводом необхідності зустрічі зі знайомим, лучанин Андрій (імена з етичних міркувань змінено) попросив водія зупинити автомобіль у темному безлюдному провулку неподалік с. Рованці Волинської області. А там почав душити хлопця (він ще був студентом, але підробляв у вільний час таксуванням)  – спочатку рукою, а далі – металевою палицею, яку витягнув із-під сидіння. Ужгородець Віктор за всім лише спостерігав. Коли таксист помер, хлопці перетягнули  труп на заднє сидіння і забрали 400 гривень, телефон та документи, які знайшли в бардачку машини.

Ужгоордці збираюьть гроші на лікування постраждалому в суботу внаслідок страшної аварії. Збір коштів оголосив друг сім’ї Rudolf Balazhinec.

“Друзі, всі переживаємо за Сашу🙏
Юлька і Саша завжди були готові допомогти мені у моїх справах і думаю багатьом із нас♥️
Думаю прийшов наш час допомошти Саші і Юлі ♥️
Номер картки буду кидатиу приватні повідомлення Вам.
У зв’язку з безпекою та щоб не було маніпуляції зі сторони яку обвинувачують .
Дякую всім за розуміння. Терпіння нам всім і щоб Саша повернувся додому чим бистріше🙏”, – написав він.

Отже, хто має бажання і можливість допомогти Сашкові, пишіть Рудольфу у приватні повідомлення.

Вулиця Шовковична неподалік Адміністрації Президента та Верховної Ради. Саме там оселилися білі ведмеді, дуже схожі на тих, які встановлено на Перечинщині ще з радянських часів.

Закарпатське джерело з однойменною назвою міститься між мальовничих пейзажів, поруч – дивовижні краєвиди, багато дерев. Біля ведмедів набирають воду і ужгородці, і мешканці Перечинщини, і багато  з тих, хто буває там  проїздом, а хтось – навмисне. Дехто з краян п’є лише цю джерельну воду, окремі, на ній варять їжу, або готують запашний чай.

Де на Перечинщині Білі ведмеді напувають подорожуючих?

У столиці ведмеді також встановлено серед дерев, у заростях. Вони – між будинками в самому центрі Києва. Там дуби каштани, бузина, липа, багато трави.

Серед самих киян вони навряд чи асоціюються з Закарпаттям, але для наших земляків це – ніби часточка рідного краю у столиці.

Ні винуватиця суботньої аварії в Ужгороді, ні її близькі досі навіть не поспілкувалися з рідними покаліченого чоловіка

Про це на своїй сторінці у соцмережі повідомила дружина Сашка Костюка Юлія.

Ось що вона повідомила:

“Хочу поставити крапки над “і” по деяким питанням і щодо своєї позиції у справі.

1️⃣ Олександр Костюк ще у дуже важкому стані, він бореться за життя і говорити про якийсь позитивний результат лікарі не беруться.
Але є віра, надія і наша спільна молитва за його сцілення.🙏

2️⃣ На даний момент з ріднею, близькими чи знайомими обвинуваченої Yana Kostraba я не спілкувалась!!! Переговорів та домовленостей у нас не було!!!

3️⃣ На прохання величезної кількості небайдужих, щирих і добрих людей, які прагнуть підтримати нашу родину, я відкрила картку і поступово буду давати реквізити.
Поступово, бо є велика кількість шахраїв та інших зловмисників, які можуть скористатись даною ситуацією для своєї наживи, тож прошу про Ваше розуміння щодо затримки з карткою.🙏

4️⃣ Матеріальна, грошова чи будь яка інша допомога від сторони обвинуваченої нам не потрібна!!! Всі перекази контролюються і перевіряються. Якщо з їхньої сторони надійдуть кошти, вони в обов’язковому порядку будуть повернуті їм назад

5️⃣ Хочу подякувати від всієї душі всім Вам, хто підтримує мою сім’ю!!! Вас так багато😇, я не очікувала, що така величезна кількість людей підтримає нас, як добрим словом, молитвою, так і матеріально. Я зрозуміла, що разом ми сила. Коли сьогодні за декілька хвилин розповсюдили інформацію щодо потрібної для нас трубки і знайшли її протягом години, це чудо. Тому що в Україні її майже нема😔, а це вже прикро, бо в реанімаціях немало пацієнтів.

Покладання квітів та вінків, фотосесії, перерізання червоних стрічок – ось чим здебільшого 
займаються місцеві високопосадовці

Кожному з нас хочеться жити в краї, що розвивається, процвітає, де приємно і затишно, куди можна запросити гостей. Адже закарпатці – люди як-не-як дуже гостинні. Туристам у нас радіють по-особливому. Шкода тільки, що їх у області не так уже й багато. Але чому? Чому й самі закарпатці змушені не насолоджуватися унікальною природою вдома та працювати на благо рідного краю, а заробляти гроші на чужині далеко від рідних та друзів?
Головною проблемою всі в один голос називають дороги. Інша, як багато хто переконаний, полягає у бездіяльності чиновників. Тож що вони не допрацьовують задля того, аби наша область стала справжньою українською Швейцарією? Чи справді більшість із них цікавить добробут нашого краю? Відповіді на всі ці питання й шукала газета «Неділя Закарпатські новини».

Юрій ФАТУЛА – кандидат медичних наук, доцент кафедри хірургічних дисциплін факультету післядипломної освіти УжНУ, практикуючий хірург та цікава людина. А ще – з-під його пера вийшли три книги про маловідомі сторінки минулого нашого краю. Утім цього разу у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» ми вирішили поговорити про медицину та операції.

Розкажіть про найцікавіші операції, які доводилося проводити.

Звичайно, є операції, які запам’ятовуються на все життя. Адже часто то – людська трагедія. Справа в тому, що протягом майже 15 років я ніс, в основному, екстренну (ургентну) хірургічну службу, мав багато нічних і добових чергувань. Тому більшість операцій виконував увечері, або уночі, або під ранок. Це були операції з приводу гострого апендициту, защемленої грижі, перфоративної виразки, кишкової непрохідності.

Але нерідко траплялися і операції з приводу ножових і вогнепальних поранень, пошкоджень внутрішніх органів внаслідок тупих травм, частіше при автодорожних пригодах. Саме такі випадки – незабутні.

Влітку особливо у спеку безпритульні собаки наражаються на страшну небезпеку. Від зневоднення вони можуть загинути.

Тому волонтери у всій Україні провели акцію «Воду тваринам», під час якої напували тварин на вулицях міст.

Долучилися до неї і ужгородці.

Вони розставили бродячим собакам посудини із питною водою.

Також активісти закликають власників та працівників кафе, магазинів, заправок, готелів, підприємст біля своїх закладів, щоб тварини могли попити.

Більшість дачних будиночків продають біля Ужгорода. Їхня вартість нижча за ціни на нерухомість у самому місті, хоча будівлі можна придбати дуже гарні.

Але, як розповіли у газеті «Закарпатські оголошення» ціни у селах, розташованих біля Ужгорода майже деколи є навіть вищими, ніж у обласному центрі Закарпаття.

Отже, а двоповерхову п’ятикімнатну  хату у Сторожниці з басейном продають за 9 431 800 грн., аналогічну з 23 сотками землі у  цьому ж селі – за 5 659 080 грн.

За недобудову у Минаї (великий двоповерховий дім на 2 поверхи та чотири кімнати і 8 соток землі поруч) господарі просять 1 558 170 грн., а за одноповерховий трикімнатний дім у цьому ж селі – 5 357 920 грн., за недобудову тут же – 3 355 430 грн.

Дачний будинок у селі Оріховиці із озером за коштує 1 285 901 грн.

Двоповерхова трикімнатна дача біля села Кам’яниця із 7 сотками землі – 201 488 грн.

У селі Соломоново одноповерхова трикімнатна дача з 30 сотками землі вартує  564 165 грн.

Двоповерхова сучасна хата у селі Коритняни на 4 кімнати та 35 соток землі поруч обійдеться в  1 692 495 грн.

Хата у Сторожниці на 2 поверхи, 6 кімнат, 12 соток землі коштує 3,5 млн гривень.

До речі, оголошення про оренду, продаж та купівлю нерухомості можна безкоштовно подати у газету «Закарпатські оголошення» на номер у Viber: (050) 222-50-50.

Газета «Неділя Закарпатські новини» із радістю продовжує відкривати імена знаних закарпатських жінок, які готові поділитися секретами свого успіху з іншими.

Купуйте журнал у кіосках Закарпаття

Однією них є керівник Закарпатського народного хору Наталія Петій-Потапчук.

«Коли людина робить те, що вона любить, це їй вдається легко. Треба завжди мати поруч із собою людей, яким можна довіряти і вони мають знати, що їм допомагають реалізувати  себе. Головне – команда. Кожен повинен бачити цей ріст. Щодо себе, то я завжди перед собою ставила мету, бачила ідею. Це було ключовим стимулом у роботі. Я знаю, що наш хор  потрібний людям і це мене рухає вперед.

Аби досягти успіху, всім раджу передусім не боятися робити те, що хочеться, що подобається. Навіть треба бути готовим втрати все. Випробування лише загартовують і відкривають нові можливості на шляху до своєї цілі. Якщо людина переконана, що справа важлива, треба іти до кінця. Якщо вірити в це, впевнена, і Бог допоможе», – розповіла вона газеті «Неділя Закарпатські новини».

Більше про відомих та знаних закарпаток читайте у ексклюзивному журналі «Успішні жінки Закарпаття».

Купуйте журнал у кіосках області або замовляйте за тел.: (050) 222-50-50.

zakarpatpost.net