Ужгород зустрічає людей сміттєвими полями

Не кілька пляшок, не кілька папірців, не кілька целофанових пакетів, а ціле сміттєве покривало, що простягається на десятки метрів.

Саме так зустрічає Ужгород усіх, хто їде до столиці Закарпаття на поїзді з боку Перечина. Район Радванки біля залізничної колії просто завалений горами непотребу.

Сміттєве поле знаходиться прямо при в’їзді в місто і його бачать всі, хто потягами або електричками їде до нашого краї. Цю ділянку проїжджають усі поїзди, що прибувають до Ужгорода з Києва та Львова, а також із Перечина та Березного. Сфотографувати його з вікна поїзда вдалося й журналісту газети «Неділя Закарпатські новини».

Про те, що це роми величезний передають гостям сміттєвий привіт мало кому відомо, однак така картина далеко не красить Ужгород.

Та й проблемою це є не лише маленької купки людей, яка полюбляє смітити довкола себе, але й служб, які займаються прибиранням та самих залізничників.

Адже, для прикладу, в Києві та Львові біля залізничних колій при в’їзді в ці міста ідеально чисто, там постійно прибирають, там висаджено квіткові композиції і встановлено багато цікавих декоративних елементів для привернення уваги, типу: «Вас вітає Київ!»

Крім того, на Львівщині навіть бордюри вздовж трас миють ганчірками, дорогу на деяких ділянках перевіряють спеціальними машинами з рентгенівським обладнанням, чи немає на них тріщин. Про ями там мова взагалі не йде, бо їх просто не існує.

У нас же десятиліттями не можуть прибрати сміття вздовж колій і привчити тамтешніх мешканців не смітити, при потребі застосовуючи до них штрафи.

Звісно, говорити і писати про проблему можна багато, але її потрібно вирішувати, змінювати ситуацію, знаходити виважені і мудрі рішення для врегулювання ситуації.

Ужгород має бути гарним і чистим всюди і у всі пори року.

zakarpatpost.net