АНОНС. Дівчинка, яка не говорила 7 років, за два тижні до першого вересня заговорила пророцтвами

Аліна не говорила – аж до семи років. Лікарі розводили руками. Дівчинка ж ніби й не глуха. А чому ж говорити не хоче? Батьки возили її всюди – до найкращих спеціалістів – і в Україні, і за кордоном. Але Аліна мовчала, пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

Обкладинка свіжого номера газети «ПОДАДИ»

Тут уже і пора іти у перший клас. Але вони не зрозуміли – у яку школу дитину давати. Школа для глухих? Це буде велика травма. Але ж вона незвичайна дитина. А коли вона піде в звичайну школу, то як до неї будуть ставитися вчителі в школі, та й самі діти? Та й не візьмуть її у таку школу. Потрібна спеціальна – медична комісія.

Дуже не хотілося батькам віддати дочку у школу для учнів з обмеженими можливостями. Вважали, що таким чином у дитини розвиється комплекс неповноцінності. Вони все ж сподівалися, що дівчинка нарешті заговорить. А що, коли це станеться через рік або через два? Тоді її доведеться переводити у звичайну школу. Але травма від того, що їй довелося колись навчатися із неповносправними дітьми, все ж таки може залишитися у неї на все життя.

Але доки батьки у відчаї кидалася – від одного спеціаліста до іншого – у пошуках поради, дівчинка, здавалося, нічим і не переймається.

Але за два тижні до першого вересня  Аліна… заговорила. А рідні не знали – чи з того мають  тішитися, чи навпаки – сумувати. Аліна говорила про такі речі, які заставили їх хвилюватися. Наприклад про те, що її молодша сестра хвора і потребує допомоги.

–  Яка сестра? Про що вона говорить? – не могли надивуватися рідні. Але Аліна вперто стояла на своєму –  її сестрі потрібна кров.

– Яка ще кров? – родичі перелякалися не на жарт.

Аліна була єдиною дочкою в цій сім’ї. Навіть двоюрідних сестер вона не мала. Хіба що братів. То про яку сестру могла йти мова?

Але батько Аліни чомусь став хапатися за серце. І раптом кудись зник. А коли повернувся, його неможливо було впізнати – таким був засмучений.

Тільки через три місяці родина дізналася про все – про позашюбну дочку чоловіка. Тій було уже 12 років. Він не одружився з тією жінкою, але таємно допомагав і цій дитині. Дружина просто не змогла в це повірити. Дізналася все ж таки про таку новину випадково. На базарі одна знайома розповіла, що бачила її чоловіка, як він відвозив якусь дитину у лікарню. Згодом вдалося з’ясувати ще й усі інші подробиці.

Ще одне пророцтво Аліни – про приїзд бабусі. Кого-кого, а її ніколи не сподівалися побачити на своєму порозі. Адже вона була паралізована. Бабуся розповіла дивну історію. Одного разу до них у село приїхав цілитель, що управляв хребти.  Виявилося, що у жінки був защемлений хребець, тому її й паралізувало.  Сталося чудо зцілення.

Тепер Аліні вірили у її пророцтва – а ще Аліни навіть стали боялися. А сама дівчинка жалілася, що її цей дар дуже обтяжує. Що вона не готова його нести по життю.  Хай би Бог віддав його комусь іншому.

Що ж відбувалося далі?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «ПОРАДИ».

Купуйте свіжий номер газети «ПОРАДИ» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 5 липня.

zakarpatpost.net