Закарпатець різав м’ясо на шашлик, а далі зарізав знайомого, бо той не хотів жити з його сестрою

На суді сказав, що той сам настромився на ніж. Подумав, що він – шашлик?

23-річний мешканець Виноградівщини мав надто запальний норов. Він уже мав проблеми з законом через те, що побив людину. За рукоприкладство навіть мав судимість. Утім це не спинило його від нового злочину. Цього разу він зарізав знайомого, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

26 січня Іван із Нового Села приїхав до Верборвця, куди провідати діда навідався і Василь (імена у матеріалі замінено). Була приблизно 20 година. Молодик на той час був на подвір’ї. Між хлопцями виникла суперечка, яка переросла у сварку. Раптово Іван вихопив із кишені  ножа і встромив його в шию 32-річному товаришу. Утім поранення було неглибоким і супротивник продовжував пручатися. Тоді хлопець вдарив Василя ножем у пах. На цей раз пошкодив артерію і рана виявилася смертельною.

На суді свою провину Іван визнав лише частково, казав, що вбивати Василя не хотів і стверджував, що під час сутички тойсам настромився на ніж.

«Того дня ми з родиною святкували і пекли шашлики, – розповів він. – Увечері  підійшла сестра і сказала, що зі мною по телефону хоче поговорити Микола. Він попросив занести гроші на автобус до Угорщини. Я погодився, і ми з Марією на попутних машинах дісталися у Вербовець. Приблизно о 20 ми підійшли до його подвір’я. Але на вулиці зустріли Василя. Він сказав, що Микола в нього вдома, тож і ми пішли туди. Сестра зайшла в будинок, а ми з Василем залишилися на терасі. В цей момент між нами виник конфлікт. До нас також приєднався старший чоловік, який почав мене всіляко обзивати та бити ззаду, а Іван штовхав.  З метою захисту та попередження конфлікту я вийняв ніж, який знаходився у кишені джинсів, і виставив його перед собою. Однак в процесі штовханини Василь сам настромився на ніж і згодом впав. Після цього ми з сестрою пішли».

А от сестра вбитого Василя розповіла суду дещо цікавіше. За словами жінки, того дня вона чула, як Іван свариться з Василем по телефону.

«Під час сварки по телефону Іван погрожував всіх зарізати та підпалити будинок, – запевнила вона. – Того вечора він переліз через зачинені ворота, щоб зайти у хату. На той момент Василь вийшов на терасу. Я з дочкою була у кімнаті. Як він наносив удари, я не бачила. Але конфлікт тривав хвилин 10. Потім Іван з сестрою зайшли до будинку і почали бити батька. Мене штовхнули також. Увесь цей час у руках Івана був закривавлений ніж».

Також, за словами жінки, конфлікт виник через те, що Василь пішов від Марії, не хотів із нею жити.

Знайшовся і ще один свідок страшної події. Чоловік запевняв, що Марія його штовхнула, від чого він впав і бачив, як Іван б’є діда, а на подвір`ї лежить Василь.

«Марію я знав, бо вона зустрічалася з Василем. Після конфлікту вони з Іваном утекли, а ми викликали «швидку допомогу» та поліцію. Сусіди допомогли занести Василя до будинку і ми побачили, що в нього із лівої боку в районі паху тече кров», – наголосив він.

А що розповіла на суді сама Марія, через яку власне і виник конфлікт? Цікаво, що її показання розходились зі свідченнями інших, але брата вона підтримувала до останнього.

«Протягом восьми місяців я перебувала з Василем фактично у шлюбі. Того дня ми мали влаштувати  свято, оскільки вже наступного повинні були їхати на заробітки. Але Василь випив багато, тому ми посварилися. Він пішов провідати діда у Вербовець. Згодом я подзвонила йому і запитала, коли він буде вдома. Але Василь повідомив, що йому зв`язали руки і він не може піти. Тоді ми з братом вирішили його відшукати. Коли  прийшли до будинку, де перебував Василь , нас впустили через відкриті двері. Я зайшла в хату  і побачила, що Василь не зв`язаний. Ударила його за те, що збрехав. Іван мав з собою ножа тому, що перед тим смажив шашлик і цим ножем різав м`ясо. Потім почула, як брат кричить, що Василь впав на ніж і ми разом з братом пішли геть», – запевняла молодиця.

Утім суд визнав Івана винним у вбивстві Василя і засудив до 11 років позбавлення волі.

Марина АЛДОН, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net