Батьки 2-річної ужгородки просять про допомогу. Дівчинка з народження нічого не чує. ВІДЕО

Почути мамин голос! Маленька Софійка з народження живе у тиші. Про це батьки дізналися лише кілька тижнів тому, коли дівчинці виповнилося два роки.

  • ⇒ Подавайте оголошення у газету «Закарпатські оголошення» ⇒ 050 222-50-50

Оксана і Сашко, помічали, що вона не завжди відгукується на своє ім’я, не реагує на пилосос чи вантажівку, яка проїжджає поряд, та завжди заспокоювали себе і сподівалися на краще, передає телеканал Sirius

У обласній дитячій лікарні, після обстеження, батьки почули невтішний діагноз – «двобічна нейросенсорна глухота». Простіше кажучи – Софійка нічого не чує, а отже не зможе навчитися говорити. Єдина можливість – кохлеарний імплант, який шляхом оперативного втручання, встановлюється в середину вушка. Та зробити це потрібно якнайшвидше, щоб маленька адаптувалася до світу звуків.

Цьогоріч, такі імпланти в Україні можна встановити за кошт держави, та зараз у списку 443 дитини, а черга рухається дуже повільно. Тому зараз батьки не шкодуючи сил збирають кошти бодай на один імплант, аби Софійка почала призвичаюватись до світу звуків. Його вартість 25 тисяч євро, наразі є лише 5-та частина суми.

Найкраще проводити таку операцію, поки дитині не виповнилося 2 роки, адже чим старшою вона стає, тим складніша буде адаптація і реабілітація, кажуть лікарі. Тому щоб дати маленькій шанс на повноцінне життя – оперувати потрібно вже.

Самостійно таку суму батьки зібрати не можуть. Тому звертаються до небайдужих. Реквізити картки ви бачите на екрані. Лише завдяки нашій з вами допомозі, Софійка зможе почути світ і те, як сильно її люблять батьки.

Реквізити для допомоги:

Борович Оксана Вікторівна

4149 4978 5881 6491 Приватбанк

Моб. тел: + 38 (050) 075 49 34

 zakarpatpost.net