Ландшафтний дизайнер розповіла, як часто і коли влітку потрібно поливати рослини

А також про те, як закарпатцям зробити свій водоспад, які квіти висадити, щоб клумба цвіла цілий рік, і як зробити високі грядки

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Зараз просто висадженими квітами на клумбах  уже нікого здивувати не можна. Перед будинками, приватними фірмами, багатоповерхівками вже давно почали створювати цілі рослинні шедеври. Щоправда, на Закарпатті є ще чимало й занедбаних, захаращених місць, але їх також можна привести до ладу. Тож як зробити ділянку гарною, як поєднувати між собою квіти, як за ними доглядати, чи можна грядки поєднати з сучасними рослинними композиціями? Про це та багато іншого у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» ми говорили з ландшафтним дизайнером Сніжаною БОЙКАС.

– Як часто і коли влітку потрібно поливати рослини?

– Коли влітку дуже спектоно, зранку і ввечері. У місті поробили клумби, але за рослинами потрібно доглядати. Крім того, їх слід обприскувати, аби не було різних комах, які нищать квіти. А ще – скільки в них бур’яну, скільки недопалків. Це – просто жах. Ідеш і аж противно. Коли сонце спекотне, рослини поливати не можна, бо вони можуть згоріти. Свіжо висаджені потрібно поливати досить сильно, а якщо їм 2-3 роки, то полив має бути середнім.

– Що робити, якщо хвойні рослини починають жовтіти?

– Може бути декілька причин. Найчастіше – через шкідників. Усі думають, що від них треба захищати лише фруктові дерева, але насправді – всі. Обприскувати потрібно 2-3 рази на рік. Переважно  – від кліщів, вони люблять жити на хвойниках. Купити розчин можна в будь-якому магазині, де продається подібна «хімія». Є й ряд інших шкідників, наприклад, попелиця та інші.

Які рослини не варто садити одна біля одної? Як із мінімальними затратами облаштувати ділянку? Які рослини підходять для того, щоб створити живу огорожу?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 26 липня.

zakarpatpost.net