Закарпатець у Франції: салат за 158 гривень, 200 грамів м’яса – за 168

Ціни на продукти на батьківщині Ейфелової вежі просто захмарні.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» вивчав життя у Франції.

Одразу зазначимо, що в середньому французи зароблять 1600 євро на місяць. Це – 44 тисячі 700 гривень. Гроші досить великі, але левову частку із них потрібно відати лише за їжу.

Усі продукти ми купили акційні, аби заощадити. Так робить і більшість французів, адже крім харчування їм потрібні кошти ще й на комунальні послуги, житло, транспорт, розваги.

Отже, готовий грецький салат коштує 5-6 євро (140-158 гривень), три малі баночки паштету (такі крихітні, що на хліб вміст можна нанести за 2-3 рази) 1,10 євро (31 гривня), акційна м’ясна нарізка залежно від того, що входить до її складу 1-6 євро за 200 грамів (27-168 гривень).

Ціни на одежу дуже різні, як і у нас. Усе залежить від марки та якості.

Кіосків чисто для преси там немає. Газети продають у кіосках разом з лотереями, листівками, конвертами та цигарками. Загалом газет дуже багато.

Цигарки не продають у продуктових магазинах взагалі. Лише в газетних кіосках, кафе та ресторанах. Пачка коштує 316 гривень. Краще там не палити взагалі.

Дизпаливо обійдеться  приблизно в 40 гривень за літр. На заправках працівників, що заправляють автомобілі немає, все потрібно робити самому.

Загалом життя у Франції досить цікаве і продовження нашого дослідження читайте згодом.

zakarpatpost.net