Погода у Закарпатті на сьогодні, 6 серпня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепло, але хмарно і місцями очікуються дощі.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +16, удень – +26.

  •  Подавайте оголошення у газету «Закарпатські оголошення»  050 222-50-50
Вранці небо буде ясним, а вдень вкриється хмарами, які не зникатимуть до завершення дня. Ввечері, можливо, пройде дощ із грозою.

У Хусті – +13 уночі і  27 удень. Вранці та вдень у Хусті буде триматися ясна погода, а ввечері небо вкриється хмарами. Без опадів.

У Воловці – +11 уночі і  +22 удень. Зустрічаючи нас безхмарним ранком, погода зміниться вже у середині дня й небо у Воловці вкриється хмарами, які протримаються до вечора. Увечері йтиме дощ із грозою.

У Сваляві – +12 уночі і  +24 удень. Небо, ясне у Сваляві вранці, затягнеться хмарами у середині дня та погода буде похмурою до самого вечора. Ранок і день пройдуть без опадів. Увечері можливий дощ із грозою.

У Тячеві – нічна температура становитиме – +13, денна – +26.

Ясний ранок та погожий день у Тячеві повільно перетікатимуть у похмурий вечір. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме – +16, денна – +26.

День буде хмарним – з самого ранку у Перечині небо вкриється хмарами, які протримаються до самого вечора. Ввечері, можливо, пройде дощ із грозою.

У Великому Березному – вночі – +11, удень – +26.

У Великому Березному досвітні хмари вранці розсіються, а вдень знову зберуться, щоб ввечері звільнити небо від своєї пристуності вже повністю. Без опадів.
  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

У Берегові та Виноградові – вночі – +11, удень – +29.

Ясному ранку прийде на зміну хмарна погода, яка утримається до самого вечора. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +11, вдень – +22. Зустрічаючи нас безхмарним ранком, погода зміниться вже у середині дня й небо у Міжгір’ї вкриється хмарами, які протримаються до вечора. Удень і ввечері буде йти дощ із грозою.

У Рахові – уночі +10, вдень – +19. Ясному ранку прийде на зміну хмарна погода, яка утримається у Рахові до самого вечора. Дощ із грозою, який розпочнеться у другій половині дня, до вечора зміниться на дощ.

6 серпня вшановується пам’ять священномучеників благовірних князів Бориса та Гліба. У народі день Бориса і Гліба називали паликопна (гроза палить копиці), тому в поле намагались не виїжджати, за польові роботи не братися. Погоду дізнатись нашим пращурам допомагали квіти: якщо квіти в’юна щільно закрились, незабаром буде дощ.

Народні прикмети на 6 серпня

  1. Якою буде погода 6 серпня, якщо день випадає на Повню – такою, за прикметами, вона і буде всю другу половину серпня
  2. Чайки часто сідають на воду – чекай дощу
  3. На полі 6 серпня виїжджати не можна – прикмети кажуть, що пожежа буде. Казали, що блискавок в цей день багато, і вони можуть підпалити стоги.

zakarpatpost.net