Читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини»

Як депутати купували закарпатські грибочки та перстач прямостоячий  

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Не вмієш – научимо, не хочеш – заставимо! У  Трускавці завершила свою роботу школа депутатів. Учням було не до розваг: 10-годинні лекції, тренінги та навіть справжні оцінки – ось так цілий тиждень новоспечені депутати «Слуги народу» штурмували свій новий політичний Олімп. Газета «Неділя Закарпатські новини» дізнавалася (хоч це виявилося занадто складно(!), бо журналістам заборонили перебувати на території готелю) найцікавіші та найсекретніші моменти перебування і навчання депутатів у місті-курорті Трускавці.

Ужгородський еліксир безсмертя

Всяке місто є містичним за своєю природою, бо ж навіть самі ці два слова напрочуд співзвучні. Місто, де, на відміну від села, усі живуть буквально на голові одне в одного, постійно перехрещує людські енергії, мультиплікує їх, вони вступають у резонанс, продукують несподівані імпульси. Але Ужгород містичний особливо. Це підспудно відчувають туристи, як в усі пори року буквально заполонюють місто.

Про закарпатські наркотики, або Чи курили наші предки марихуану?

Гуляємо містом, насолоджуємося красою старих будівель, вузьких вуличок, мощених бруківкою, середньовічною тишею та ароматом історії, зітканої зі старих фоліантів, писаних і переписуваних кров’ю предків. Тут усе сповнене благодаттю і миром, спокоєм і філософією, рівновагою і впевненістю в тому, що не все минає, минаємо тільки ми…

За що у давнину катували і вбивали закарпатців

Найстрашнішими злочинами вважалися непокора владі, п’янство, грабежі та відьмацтво

Життя закарпатців у минулому не можна назвати солодким. Саме їхніми руками будувалися всі замки, які були та є нині на території  області і не тільки, саме вони працювали на землевласників, які їх навіть за людей часто не вважали, саме їм доводилося мовчки терпіти знущання та інквізицію (переслідування та тортури).

Як зробити свою оселю затишною для всієї родини

Дизайнер інтер’єру розповіла як використати мансарду, об’єднати кухню з кімнатою, зробити коридор більш комфортним

Кожному хочеться жити в гарному будинку чи квартирі. Нехай житло навіть невелике, але затишок створити довкола себе може кожен. Для цього потрібно лише трохи грошей та фантазії.

Тож які кольори найкраще використовувати при облаштуванні помешкання, а від яких, навпаки, варто відмовитись, що змінити в кімнаті, аби в ній було приємно знаходитись, що робити, коли на ремонт не вистачає коштів, чи доцільно двері замінювати арками?

Чоловік протягом 3 днів жив із 4-річним сином та мертвою дружиною в одному будинку

Хату і всі кімнати зачинив на ключ і нікого не впускав

Трагедія сталася ще 12 січня у селі Великі Лучки на Мукачівщині, але вирок у справі суд виніс тільки днями.

Як з’ясували правоохоронці, між 38-річною загиблою та її 37-річним співмешканцем на ґрунті ревнощів виникла сварка, під час якої чоловік так побив жінку, що вона померла. Попередньо слідство назвало причиною смерті задушення.

Закарпатець, застреливши знайомого, сказав шовгору, що вбив скотину, і ліг спати

Стріляв професійно у життєво важливі органи, бо добре натренувався на полюванні.

Раніше він багато разів ходив на полювання, безжально, без потреби вбивав диких тварин. Жорстокість була його другою сутністю. Кров його не засмучувала, навпаки, йому хотілось її все більше і більше… Тож, почавши з полювання на невинних лісових мешканців, 46-річний мешканець селища Королево Виноградівського району дійшов до того, що навмисне застрелив односельця. Закарпатець ніде не працював, виконував у поселенні ромів різну безкоштовну роботу, частенько пиячив.

Закарпатця так били, що він втрачав свідомість, але його обливали водою і знову гамселили

В білодахи забрали дві банківські карти, телефон та 1100 гривень

Двоє закарпатців у Тячеві напали на господаря будинку, побили та пограбували його.

Все відбувалося близько першої години ночі. Хлопці прийшли до будинку, в якому тимчасово проживав Михайло (з етичних міркувань імена в матеріалі замінено). Двері були незачиненими.

Дід зґвалтував онучку, поки баби не було вдома

Вона  без комплексів ходила квартирою у одних трусах, зовсім не соромилась, бо вважала його рідною людиною

Аня часто гуляла у дворі з маленьким хлопчиком. Усі дивувалися, як 16-річна дівчинка любить свого маленького братика. Інші ходили на побачення, а вона носилася з дитиною і навіть не дивилась на хлопців.

Поліцейські знайшли у шафі дрімаючого ведмедя

Поліція штату Монтана (США) прибула за викликом, в якому повідомлялося, що до будинку прокрався хижий звір. Попри зусилля, офіцерам не вдалося потрапити всередину, щоб вилучити пухнастого зловмисника, тому що ведмідь якимсь чином зачинив кімнату зсередини.

Жінка, яка хотіла стати лялькою Барбі, пройшла 15 процедур за рік

22-річна студентка Андреа Іванова з міста Бургас на Чорноморському узбережжі Болгарії за рік притерпіла справжню метаморфозу.

Як баба Анця в Одесі на банані літала і коня розчахла

Готує баба Анця вечерю. Невістка лежить на дивані, бавиться з котом, дід дивиться новини у телевізорі, син сидить за столом і читає газету «Неділя Закарпатські новини», а онучка з кимось листується в телефоні. Стара бубонить голосно і невдоволено:

«Літо! Усі нормальні люди на море їдут, а я туй парюся коло плити. Я тоже файно жити хочу! Надоїло ми всьо. З дєтства пашу, ги маржина. Всьом життя раком простояла… у полі… А отдихати коли буду?»

Кошенята-тарзани оселилися в ужгородських джунглях

Високі зарості, густий непрохідний ліс, розлогі дерева і кущі, поміж якими не ступала людська нога… справжнісінькі джунглі розкинулись прямо біля транспортних воріт в Ужгород, усього за 28 метрів від автостанції.

Ужгородські чорні безхатьки ловлять мишей і сплять на голках

Доля так розпорядилася, що іншого ці двоє бідолах не мають

Ужгородські собаки-жебраки, про яких неодноразово писав zakarpatpost.net, вражають своїм розумом. Хоч вони і безпородні, та здатні витворяти таке, чого не вміє багато навіть спеціально навчених породистих домашніх улюбленців.

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 9 серпня.

zakarpatpost.net