Як змусити букет квітів у вазі 7 днів виглядати так, ніби його щойно купили – 10 секретів

Екстравагантні троянди, пишні півонії, ніжні конвалії, тендітні тюльпани, запашний бузок… Сеpце завмирає від захвату, коли тобі з приводу і без підносять букет квітів. І так хочеться, щоб ця пахуча краса залишалася в незмінному вигляді як можна довше, пише bbc-ccnn.com з посиланням на Мамины Шпаргалки.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Ми ділимося порадами, які допоможуть тобі надовго зберегти свіжість букета. Влітку особливо актуально!

Як зберегти букет у вазі

 

  • Стеж за чистотою ємності, в якій буде перебувати букет, адже бaктерії приведуть до якнайшвидшої загuбелі квітів. Для композиції, що включає більше 5 елементів, вибирай вазу з шийкою ширше, щоб стебла не передавлювались.
  • Температура води має значення. Є трюк, іменований «загартуванням». Постав квіти у вазу з майже гарячою водою (43-44 ° C), а саму ємність на пару годин помісти в прохолодне місце. Молекули гарячої води швидше надходять до стебла, але за рахунок прохолодної температури повітря квіти втрачають менше вологи – тривалість життя зрізаної рослини збільшується.
  • Описаний вище метод не працює для квітів з цибулинами: їх краще ставити в холодну (але не крижану) воду.
  • Обов’язково видали нижнє листя, перш ніж помістити букет у вазу. Листя, що знаходиться під водою, швидко загниває і провокує зростання патогeнних бaктерій.
  • Щоб букет довше радував око, міняй воду у вазі щодня. Кожного разу видаляй все сміття і ретельно промивай ємність. Це зменшить розмноження бaктерій.
  • Щоб стебла краще вбирали воду, зріж їх гострим ножем під кутом 45°. З трояндами цю маніпуляцію взагалі краще проводити під водою.
  • Додай в воду консервант. Найбільш універсальний – гopілка, 1 ст. л. цього aлкoголю в стандартній вазі продовжить життя квітам. Лимонний сік і пара крапель відбілювача також будуть служити непоганим консервантом. А ось аcпірин, цукор або активоване вугілля, всупереч поширеній думці, не приносять користі.
  • Бережи букет від прямих сонячних променів і інших джерел тепла. Вазу з фруктами також краще поставити подалі від квітів: фрукти виділяють особливий газ (етилен), який прискорює опадання пелюсток.
  • У процесі щоденної заміни води оглядай букет на предмет зів’ялих бутонів або пошкоджених стебел. Краще відразу їх видалити, щоб не поширювати гниль.
  • Правильно поєднуй квіти, адже не всі рослини можуть уживатися один з одним. Наприклад, нарциси та гіацинти поширюють речовини, згубні для інших квітів. Постав цих красенів в окрему вазу.

 

 

А ще зрізані квіти з букета можуть дати життя новій рослині! Потрібно лише правильно розрізати стебло на черешки і укоренити. Для цієї процедури особливо добре підходять троянди, хризантеми і бузок.

Нехай букети, подаровані з любов’ю, довше гріють твоє сеpце і радують око. Поділися цими корисними порадами з друзями, вони оцінять!

zakarpatpost.net