Підлабузництво або жорстка критика. Чим займаються закарпатці в соцмережах

Відомо, що в соцмережах багато хейтерів – людей, які завідомо провокують під публікаціями конфлікти, пишуть лише негативні коментарі.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Але, з іншого боку, там і багато таких, хто любить підлещуватися і хвалити тих, кого насправді похвалити немає за що, наприклад, політиків.

Ось що нам написала наша постійна читачка:

«Є у мене в друзях одна жінка. На зовнішність така, середня. Важить близько 150-160 кілограмів. Ніколи не поділяю людей з позиції симпатії чи антипатії на товстих чи худих, але вона завжди виставляє фото у обтягнутій одежі або в купальнику і пишається своїми формами. І це нормально, бо людина вміє себе любити такою, як вона є. Хоча можна звісно замість щоденних фотосесій зайнятись спортом і скинути зайву вагу. Однак це – її особиста справа. Дратує тут інше – те, що  в коментарях до її світлин користувачки пишуть зовсім не те, що думають. «Ой, яка прекрасна!», «Красуня!», «Ти – божественна!», «Справжня Афродіта!»… І всі ці компліменти не від чоловіків, а від жінок! Для чого ж писати людині неправду? Адже при особистій розмові з однією з таких коментаторок ми якось завели розмову про цю жінку і вона сказала: «Та в неї салом уже й очі запливли, не лише живіт. Корчить із себе царицю! Гонорова така стала!» А хто ж її тоді, цікаво, царицею зробив, як не такі брехливі знайомі в соцмережі!».

Подобаються нашим землякам і жарти та кумедні відео. Такі публікації поширюють багато людей. Також не обділяють увагою закарпатці прохання про допомогу, але сам зміст написаного читають дуже рідко. У цьому мали змогу переконатися і ми. Для прикладу, один з матеріалів  про збір коштів на операцію дитині поширили 2,5 тисячі разів, а на сайті його переглянули всього 120 осіб, менше, ніж будь-яку новину, яку в середньому переглядають декілька тисяч осіб.

Загалом власні публікації у соцмережах мало хто створює, хіба що люди пишуть про дуже наболіле. Найчастіше виставляють фото, зроблене на телефоні досить низької якості, без сюжету, не переймаючись, що на задньому фоні портрету в кімнаті абсолютний безлад, чи на столі біля щойно спеченого торту брудна ганчірка. Як би там не було, а добре, коли світлина ще своя. Однак найбільше знімків блукає в соцмережах із пошукових систем, низької якості і без вказівки імені автора… Загалом такого поняття як авторство в Інтернеті вже давно немає. Це ж стосується і відео, і навіть текстових повідомлень…

zakarpatpost.net