У Берегові вулиці перейменували на честь захисників України – Сухаревського, Левчука та Алєксеєнка

Відбулося засідання 26 сесії Берегівської міської ради VIII скликання. 

замовляй рекламу в газетах: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради Здоров’я та отримай рекламу в дописі або сторіс 👍 безкоштовно • 050 222 50 50, вайбер

На початку було підтримано проекти рішень про дострокове припинення повноважень депутатів міської ради Габора Барти та Ласло Молнара за бажанням самих народних обранців. Надалі замість них відповідно до чинної процедури до складу депутатського корпусу будуть введені інші особи.

Підтримали депутати також програми матеріально-технічного забезпечення та надання шефської допомоги військовим частинам ЗСУ. Також затверджено положення про відділ інвестиційно-правової підтримки, міжнародного співробітництва та інновацій, який надалі буде діяти в міській раді.

Схвалено меморандум про співробітництво із Європейським об’єднанням територіального співробітництва «ТИСА» спрямованого на завершення будівництва сміттєсортувального заводу в Яношівському старостинському окрузі.

На сесії також підтримано перейменування вулиць населених пунктів Берегівської територіальної громади, що містять російські, або радянські назви, а саме: 1.1 місто Берегово:

вулицю Болудянського на вулицю Максима Алексеєнка,

вулицю Кідьошська (Пушкіна) на вулицю Сергія Левчука,

вулицю Весняна на вулицю Вадима Сухаревського,

Вадим Сухаревський – перший український військовий, який відкрив вогонь по російських окупантах 13 квітня 2014 року – по російській диверсійній групі із загону ФСБ “Крим”, яка обстріляла співробітників СБУ під Слов’янськом. З 2014 по 2016 роки він навчався в Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського. З лютого 2022 року Сухаревський – командир 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка.

вулицю Пастернака на вулицю Соборна;

1.2. Кідьош: вулицю Пушкіна на вулицю Фізкультурна.

Крім того під час сесійного засідання підтримано ряд рішень, що стосуються соціальної, бюджетної, освітньої сфер та землекористування територіальної громади.

Закарпатпост