Скоро тварин вбивати перестануть. Вчені почали вирощувати штучні стейки

Штучне м’ясо вже реальність

Ізраїльські вчені виростили стейк зі штучного м’яса. Створені у лабораторних умовах делікатеси вже через три роки з’являться на прилавках, пише Укрінформ.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Компанія Aleph Farms днями продемонструвала м’ясо, вирощене окремо від тварини. Фахівці створили клітини, які діляться у пробірці, імітуючи м’язову, сполучну і жирову тканини яловичини. Ученим вдалося змусити клітини різного виду взаємодіяти одне з одним і створювати цілісну структуру.

Дослідники відзначають, що на ринку вже можна знайти виробників, які займаються створенням “етичного”, “чистого” м’яса, проте реалізується воно поки що тільки у вигляді фаршу і на натуральне схоже мало. Нова ж розробка у точності повторює частини тіла тварини.

Фахівці Aleph Farms стверджують, що “чисті” стейки поки виходять дуже тонкими і, до речі, дорогими. Невеликий шматочок коштуватиме близько 50 доларів. Однак експерти обіцяють, що у процесі розвитку технології ціна буде значно знижена. Також на зменшення вартості вплине запуск продукту у масове виробництво.

За словами вчених, їх розробка буде випущена на ринок вже через три роки. Зазначимо, що про вплив лабораторно вирощених страв на організм людини поки не повідомляється. Також невідомо чи буде штучно вирощений стейк таким же смачним і поживним як справжній.

zakarpatpost.net