Хто така закарпатка Аліна Паш і чи доречним був реп під час Ходи гідності

Якщо меломанам та прогресивній молоді ім’я української співачки Аліни Паш було відоме вже кілька років, то широкий загал взнав про закарпатську хіп-хоп виконавицю зовсім недавно.

  • Подавайте оголошення у газету «Закарпатські оголошення» 050 222-50-50

Саме Аліна Паш зачитала реп під час виконання гімну на Ході Гідності, чим викликала бурю коментарів в інтернеті, пише populyarne.com.ua

Хтось хейтить її і називає недоречним таке виконання гімну на центральній вулиці столиці перед солдатами, називає “тарілкою”, запроданкою тощо. Хтось же навпаки захоплюється свіжим, “молодіжним” звучанням державного гімну.

Сьогодні в Популярне розбираємось, хто така 26-річна Аліна Паш і як вона стала популярною.

Аліна Паш (до речі, це справжнє прізвище співачки, а не псевдонім), народилась на Закарпатті в звичайній родині. Навчалась у звичайній загальноосвітній школі та відвідувала уроки вокалу (як пише Вікіпедія).

В 11 класі брала участь в “Караоке на майдані”, а потім проходила кастинг до гурту Real O, була бек-вокалісткою у Ірини Білик.

В одному з інтерв’ю Аліна розповідала, що в студентські роки їздила в США по програмі Work and Travel. Вона з посмішкою згадує той досвід адже це дало їй змогу побачити “великий світ” та попрактикуватись в англійській мові.

Аліна – фіналістка шостого сезону (2015 рік) вокального шоу “X-Фактор”, яке виходило на каналі СТБ. Тоді наставником Аліни була легендарна грузинська співачка Ніно Катамадзе.

До речі, тоді в дівчини був зовсім інший образ, найчастіше їй давали виконувати ліричні світові хіти. Це було ок, але свій унікальний стиль вона знайшла трохи пізніше.

Аліна дійшла до фіналу і зайняла 3 місце. Першою власною піснею Аліни Паш стала “Колискова”, кліп на яку зняв Володимир Твердохліб.

В квітні 2018 році презентувала дебютний сингл Bitanga, і, по суті, це стало відправною точкою у сольній кар’єрі “закарпатської реп-відьми”.

Кліп та пісня мали ефект бомби і швидко розповсюджувались у мережі, а новоспечені фанати одразу почали гуглити слова “бітанга”, “оболока” з закарпатської гвари.

До речі, з треком Bitanga Паш перемогла в номінації «Найкращий хіт у жанрі хіп-хоп» музичної премії YUNA-2019.

У 2019 році Аліна записала спільний трек “Падло” з українською “мамкою репу” Alyona Alyona.

Сюжетний кліп, наповнений постапокаліптичною великодньою символікою з магічним закадровим голосом Ніни Матвієнко, розірвав мережу та здивував диванних критиків.

Також в 2019 вийшов дебютний альбом Аліни Паш, що складається з двох частин: Pintea: Gory та Pintea: Misto. Якщо перша частина записана в етно-стилі, то в другій домінують хіп-хоп треки різними мовами та багато featів.

Коханий Аліни – французький продюсер та музикант Натан Дейзі, який бере активну участь у її музичній кар’єрі.

В серпні 2019 року Аліна представила кліп на композицію “Слухай”. «Ми хотіли показати той Київ, яким ми його знаємо і любимо. Місто веселої молоді та творчих, відкритих людей», – каже Alina Pash.

Кліп знімали під час виступу Аліни на вулиці Рейтарській — місця, що вже стало символом свободи київської тусовки.

Аліна Паш — справжнє відкриття для України, її музика — це якісне поєднання багатьох стилів, від закарпатських відьомсько-магічних етно-мотивів до колаб з відомими світовими реп та хіп-хоп виконавцями.

Можливо, через те, що це щось дуже сучасне та незвичне для України, її творчість сприймають далеко не всі, а найбільш прискіпливі починають шукати, коли Аліна їздила у Росію та де давала концерти.

А як ти думаєш, чи було доречним виконання частини гімну у реп-стилі Аліною Паш на Майдані Незалежності під час Ходи гідності на День незалежності-2019?

zakarpatpost.net