Названо найдешевший і найдієвіший засіб, який понижує рівень цукру в крові

Кращим напоєм для зниження рівня цукру в крові фахівці визнали звичайну воду. Вона є природним способом контролювати рівень глюкози, пише Укрінформ.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Гудрун Йонссон, автор дієтичного порадника перерахував сім таких способів, окрім води. Він повідомляє, що нестача води може призвести до зневоднення організму, головних болів і нестачі енергії.

Спеціаліст пояснює, що одна й та ж частина мозку регулює як голод, так і спрагу, тому ці сигнали легко перетинаються. У підсумку, щоб менше з’їдати, слід пити достатньо води.

Вода є ідеальним напоєм, що допомагає боротися із підвищеним рівнем цукру в крові, оскільки вона не має теплотворної здатності і не містить жодних добавок. Пиття великої кількості води допоможе ниркам позбавитися від зайвого цукру і вивести його через сечу.

Серед інших способів Гудрун нагадала про необхідність фізичних вправ, які підвищують чутливість до інсуліну і дозволяють ефективно переробляти цукор.

Захистить від діабету також вживання продуктів із низьким глікемічним індексом, а серед звичок важливим є повноцінний сон, який знімає втому і знижує рівень цукру в крові.

До природного способу відносять скорочення вуглеводів, збільшення в раціоні клітковини, яка допомагає запобігти викидам цукру і коливанню рівня енергії, що дозволяє довше відчувати ситість.

Дієтолог радить не боятися вживати корисні жири. Наприклад, хліб, змащений оливковим маслом, добре насичує і стимулює організм на старанну роботу, що знижує ймовірність сплеску цукру в крові.

zakarpatpost.net