Чи можуть європейці поїсти добре і дешево? А закарпатці?

НВ обрав 16 прикладів того, що в Україні краще, дешевше і зручніше, ніж навіть у розвинених країнах світу.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Українці не дуже задоволені своєю країною, і кожен третій, за даними червневого опитування соцгрупи Рейтинг, замислювався про еміграцію. Вони віддають данину безумовним позитивам розвинених країн Заходу: тамтешній культурі, демократії та відчуттю захищеності, пише Новое время.

Водночас співвітчизники навіть не замислюються про те, що Україна — далеко не найгірша держава для життя і їхнє негативне сприйняття країни найчастіше ірраціональне. Адже багато з того, що українцеві легкодоступне на батьківщині, для середньостатистичного жителя економічно успішного і багатого Старого Світу дороге, а то і поготів недосяжне.

НВ опитав іноземців та співвітчизників, які часто бувають за кордоном, щоб дізнатися про ті речі, в яких Україна дасть фору Європі та США.

Продовження

3. Обслуговування за принципом: в будь-який зручний час

В Україні ресторани не тільки дешево і добре годують — вони й відкриті весь день допізна. А от в Італії, наприклад, поїсти — це справжня проблема для туристів: місцеві заклади працюють із 12:30 до 15:00, а потім ще раз відкривають свої двері з 20:00 до 23:00.

Те ж саме стосується і супермаркетів: найбільші торговельні мережі України працюють якщо не цілодобово (з невеликою перезмінкою опівночі), то з раннього ранку і до глибокого вечора. І подібна їх відкритість перед клієнтами зберігається не тільки в будні дні, а й у вихідні. Лише деякі свята для вітчизняних супермаркетів стають днями зачинених дверей.

Михайло Бейлін, власник мережі ресторанів La Famiglia / Фото: Олександр Медведєв / НВ

У Німеччині й інших країнах ЄС години роботи супермаркетів дуже обмежені, а у вихідні такі магазини і поготів не працюють. Купити продукти харчування, воду або алкоголь у будній вечір або в суботу-неділю можна тільки на заправках.

Далі буде…

zakarpatpost.net