Що найчастіше ділять закарпатці після розриву стосунків

«Дітей рідко ділять, діти – це як тягар, – каже ужгородський адвокат Віталій Буриниш. –  За що поважаю прекрасну половину людства, так це за те, що вони дітей цінують вище, ніж майно.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Однак потім жінки «вгризаються» в аліменти, але причиною цьому зазвичай є не те, що вони хочуть мати «Мерседес» останньої моделі або покращити особисте життя, хоча таке теж буває, а найчастіше мати просто прагне  забезпечити дітей одягом, взуттям, харчуванням, необхідними речами, аби в них був певний розвиток.

Це – нормальна потреба. У чоловіків все навпаки. Вони будуть купувати собі машини, займатися марнотратством, відвідувати дорогі закриті клуби, але платитимуть по 100, 200, 500 гривень на дитину в місяць».

Цікаво, що коли заглянути в Єдиний державний реєстр судових рішень, то можна побачити, що практично 96 відсотків закарпаток після розлучення подають на аліменти. Деякі жінки роблять це, навіть перебуваючи у шлюбі, якщо грошей на прожиття не вистачає, чоловік заробляє, а дружині, яка ніде не працює, їх не віддає.

На жаль, діти справді нерідко стають причиною маніпуляції між колишнім подружжям. Вирішуючи фінансові питання, батьки дуже рідко думають про психічний стан своїх синів чи доньок.

Як би там не було, а поширена на сьогодні фраза про те, що на Закарпатті найміцніші в Україні родини, яка звучить майже як комуністичний лозунг, є не більше ніж міфом, який у нашому краї просто багатьом подобається цитувати.

Повний текст читайте тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини».

zakarpatpost.net