Нетверезий чоловік катався по польському місту в радянському танку

Нетверезому водію загрожує до восьми років ув’язнення після того, як він катався на радянському танку заради розваги по вулицях польського міста Паєнчно.

  • Більше актуальних новин читай у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Шоковані містяни почали масово дзвонити в поліцію після того, як о 10й годині вечора побачили, що по вулиці їде радянський танк Т-55.

Вони занепокоїлися, злякавшись, що танк збирається атакувати місто. За лічені хвилини прибули охоронці правопорядку, але техніку вже не було потреби затримувати – 49-річний водій стояв поруч із порожнім танком.

Поліції стало відомо, що військову машину перевозили на лафеті, який зламався у дорозі. Поки причіп ремонтували, водій скористався можливістю і покатався по вечірніх вулицях містечка.

Ніхто в результаті не постраджав, але водієві тепер загрожує тюремне ув’язнення строком до восьми років, якщо його звинуватять у створенні «прямої загрози катастрофи на землі, на воді чи в повітрі». Мінімально він може отримати два роки за водіння у стані алкогольного сп’яніння.

Танк простояв на центральній вулиці до 5 ранку наступного дня, поки не прибув досвідчений військовий, щоб погрузити машину на відремонтований лафет.

Танки Т-45 і Т-55 стояли на озброєнні країн Радянського Союзу та Варшавського договору протягом епохи холодної війни.

zakarpatpost.net