Названо професії, які можуть зникнути до 2030 року

До переліку професій сфери агро, які можуть зникнути до 2030 року потрапили: бухгалтери, юристи, секретарі, водії та інші.

  • Ужгород, Закарпаття! Знаходь роботу та працівників у газеті «Робота та навчання»! Замовляй рекламу у газету зараз: 050 222-50-50, 067 66-90-90

Про це йдеться в матеріалі «Викиньте диплом: які агропрофесії зникнуть в недалекому майбутньому» на сайті AgroRobota.com.ua, пише Укрінформ.

За прогнозами фахівців, ринок праці майбутнього визначає, що агросфера увійде до ТОП-5 галузей, в яких очікується найбільший відсоток заміщення персоналу – до 2030 року це станеться в 60% компаній.

Так, до переліку спеціальностей у сфері агро, які можуть зникнути потрапили:

– Бухгалтери, яких уже зараз успішно замінюють спеціалізованим софтом для базових операцій з аудиту та бухгалтерського обліку. На думку фахівців, згодом у даному сегменті програми зможуть повністю замінити людей.

– Секретар-референт. Існуючий на сьогодні софт здатний взяти на себе частину обов’язків секретаря: складання розкладу, планування зустрічей, замовлення квитків тощо. Єдине на сьогодні відкрите питання – це розробка оптимального рішення для об’єднання максимальної кількості функцій.

– Логіст-диспетчер. Транспортна інфраструктура ускладнюється, доставка вантажів стає модульною, вантажопотоки і пасажиропотоки збільшуються, вимоги користувачів до якості і швидкості доставки зростають. З подібними завданнями людині все важче справлятися. Тому людина в цій сфері потрібна тільки для контролю на вищому рівні або в разі форс-мажорних ситуацій.

– Високопрофесійний с/г працівник. Дрони, роботи і всілякі програми контролю на полях – це реальність, яка модернізується з кожним днем, що призводить до витіснення людини зі сфери сільськогосподарського виробництва.

За даними закарпатської газети «Робота та навчання», на Закарпатті зараз  найбільше вакансій є для швачок, також  пропонують роботу для  електриків, заготівельників, операторів виробництва, продавців, будівельників, кухарів, офіціантів, адміністраторів готелів та туристичних комплексів.

Крім того, є вакансії для тих, хто бажає зайнятися  веденням домашнього господарства та догляду за будинком, а людей, які можуть доглянути за старенькими.

Як розповіли у закарпатській газеті «Робота та навчання», пропонують роботу і для студентів.

Шукають ужгородські підприємці і підсобних робітників, комплектувальників, продавців у газетні кіоски, комірників, вантажників, кредитних експертів, операторів комп’ютерного набору.

Є вакансії також перукарів та масажистів.

Легко можуть знайти роботу і ті, хто бажає працювати автомийником, експедитором, торговим агентом, шиномонтажником.

У той же час шукають роботу інженери, викладачі, репетитори з іноземних мов, водії, прибиральниці, будівельники, майстри з ремонту квартир та ті, хто займається прибиранням житла, повідомили zakarpatpost.net у закарпатській газеті «Робота та навчання».

zakarpatpost.net

image description