В одній зі шкіл Ужгорода стався черговий конфлікт через збір коштів. ВІДЕО

Більшість людей, які пройшли через номінально безкоштовну систему освіти зіштовхулись з тим, що в них просять або вимагають скинутись на так звані “додаткові покращення умов навчання”.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Не зважаючи на заборону «поборів» в навчальних закладах, деякі батьки і досі продовжують самостійно збирати гроші для тих чи інших потреб класу, пише 0312.ua

Іноді це супроводжується цькуванням і дітей, і батьків, які не погоджуються здавати гроші.

В одній з ужгородських шкіл виник черговий конфлікт через збирання додаткових коштів. У мережі опублікували переписку батьківської групи, де йдеться про здачу грошей на вішалку. Реакція користувачів ФБ була неоднозначна – хтось захищає прагнення забезпечити дітей всім необхідних, а хтось каже, що побори стали поганою традицією.

Реакція керівництва школи не забарилася – дійшло до того, що всіх батьків за особистим підписом кожного ознайомили з наказом Управління освіти про заборону подібних дій.

Журналістам в Управлінні освіти розповіли, що школи міста забезпечені усім необхідним для навчального процесу. Однак, якщо в класі батьки чи учні на щось звертають увагу, що потребує покращення, вони в першу чергу звертаються до класного керівника. Після чого звертаються до адміністрації закладу, яка в свою чергу, якщо нема можливості виділення коштів, звернеться до Управління освіти.

Більше в сюжеті 21 каналу.