Закарпатці, чи вірите ви у віщі сни?

Кожен із нас неодноразово у своєму житті бачив дивні, емоційно насичені сни, які застерігали від чогось або ж у майбутньому відбувалися у реальному житті. Хоч це нас і шокувало, але однозначно інтерес такі  сни до себе викликали як і сотні років тому, так і тепер.

  • Читай газету «ЯСНО»! Живи на ЯСНОму боці! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 76076

Що ж для нас є віщим сном – це певне несподіване осяяння чи варіант відповіді підсвідомості на вирішення життєвої проблеми «у картинках»?  Кожен має свою точку зору на це, і в першу чергу, чи довіряти таким дивним снам.

Ще в далекому 1900 році, якраз 4 листопада, видатний вчений Зигмунд  Фрейд видав книгу під назвою «Тлумачення сновидінь». Праця на той час не була оцінена широким загалом – 600 примірників книги були розпродані лише у наступні 8 років. Мабуть,  це пов’язано із зростанням популярності вчення Фрейда під назвою «психоаналіз»,  який  привабив багатьох своїм новаторським баченням психіки,  сексизмом, був у той час унікальним методом пізнання людини.

Ідея про те, що сновидіння – це певний код, шифр, у вираженні якого знаходять своє задоволення наші приховані бажання, спала на думку Фрейду пізно ввечері, коли він вечеряв на терасі одного віденського ресторану. Фрейд надавав своєму відкриттю виняткове значення. Він жартома казав потім, що на цьому місці в ресторані варто було б прибити табличку: «Тут доктором Фрейдом була розкрита таємниця сновидінь». Але пророчі сни Фрейд заперечував як такі.

Вибір за нами – вірити своїм занадто реальним снам, шукати трактування на десятках сторінках інтернету  чи розповісти їх у компанії веселих друзів і тут же забути.

zakarpatpost.net