Чортівня довкола ужгородського аеропорту

Довкола летовища на Закарпатті в 2019 році коїлося щось містичне. Спочатку помпезно запустили аеропорт «Ужгород». У Київ та Львів полетіли перші рейси. І хоча вартість квитків була високою, усе ж закарпатці раділи, що аеропорт нарешті запрацював.

  • Читай закарпатські новини у газеті «Закарпатські оголошення»

Раніше, з 2016 року він простоював, тому подія була справді довгоочікуваною. Але радість тривала не довго. Уже в листопаді звільнилися більше 30 працівників через невиплату заробітної плати більше ніж 5 місяців. Решта – оголосили страйк. Загалом в аеропорту працюють близько сотні людей. Тоді голова обласної ради Михайло Рівіс сказав, що облрада виділила 8 мільйонів гривень субвенцій, але ці кошти заблокував антимонопольний комітет.

Цікаво, чому чудасії почалися після призначення нового очільника краю? Саме в розпал туристичного сезону аеропорт «Ужгород» перестав працювати, а Бондаренко у першому ж інтерв’ю журналістам заявив, що в ньому немає потреби, бо він не перспективний. За його словами, краще побудувати аеропорт у Мукачеві. До того декілька десятиліть він працював, був перспективним і добрим, а тут раз – і вже не перспективний в одну мить. Повний текст читай у газеті «Закарпатські оголошення». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 23375. zakarpatpost.net