Боксерські груші для жінок: які особливості вибору?

В бокс, всупереч усім стереотипам, все частіше приходять жінки. Загальний фізичний розвиток, підвищення впевненості у своїх силах шляхом отримання навичок самооборони, чи професійний спорт – мета може бути різною. І, щоб добитись своїх цілей, потрібно підібрати амуніцію, в тому числі й боксерську грушу. Дізнатись більше про боксерські груші можна на спеціалізованих сайтах. А в цій статті будуть розглянуті основні аспекти підбору «суворого» снаряду для представниць прекрасної статі.

Боксерська груша як елемент фітнес-обладнання

В такому випадку варто зупинитись на підвісній груші з достатньо м’яким наповнювачем, щоб не травмувати руки. Краще, аби це була комбінація різних матеріалів, де переважатимуть шматочки тканини, котрі пом’якшують удар. Для початківців непоганим вибором набивки стане поролон.

Що стосується матеріалу зовнішньої оболонки, то вибирати шкіряні снаряди для непрофесійних занять немає сенсу – вироби з якісного замінника успішно витримують слабкі і середні навантаження, тоді як шкіряні створені для серйозних ударів.

Оптимальною вагою груші буде показник в 15 – 25 кг, довжина – від 30 до 80 см, діаметр – до 30 см.

Груша для відпрацювання навичок ударів для самооборони

Щоб натренувати увагу, а також точність і швидкість удару (а це головне в екстремальній ситуації), кращим варіантом буде пневматична (з повітряною камерою всередині) швидкісна груша, підвісна або прикріплена до підлогової стійки.

Для тих, хто «робить ставку» на силу і роботу не тільки руками, а й ногами, підійдуть високі підвісні мішки циліндричної форми. Зазвичай висота мішка становить від 150 до 200 см, а діаметр – від 30 см. Щоб тренування дійсно давали ефект, вага мішка повинна становити від 60 кг – в іншому випадку просто не вдасться в реальній ситуації адекватно зреагувати на дії супротивника, звикши до ударів по легкому мішку.

Боксерські груші для професійного спорту

Професійні моделі зазвичай виготовляються із натуральної шкіри. Набивні моделі наповнюються спеціальними гелями або піною – завдяки цьому досягається оптимальні показники пружності, але при цьому і твердості. Звичайно, використовуються і традиційні набивки, але їх пропорції особливо точно продумані для отримання потрібних показників. Щоб заняття приносили хороші результати, у виборі груші доцільно прислухатись до рекомендацій свого тренера – він знає, яким має бути снаряд для наявного у своєї підопічної рівня розвитку та навичок.