Закарпатець побував у країні найгуманнішого у світі ставлення до собак

У основному про Іспанію нам відомо те, що вона є батьківщиною кориди та відомого танцю фламенко. Про вбивство биків ми розповідати не будемо, бо не пропагуємо насилля над тваринами. А щодо танцю, то нині багато хто переконаний, що насправді придумали його цигани, а не іспанці, пише газета «ЯСНО».

  • Золотце, читай газету «ЯСНО»!

А чи знали ви, що Іспанія означає «земля кроликів» і так прозвали її карфагеняни ще 300 р. до н.е., а що назва її столиці Мадрида означала «земля ведмедів»?

Та все ж ставлення до тварин тут досить специфічне. У країні діє багато притулків для бродячих тварин. Але кішок та собак там утримують лише до 40 днів. Якщо ж  старий чи новий господар так і не знайшовся, тварину присипляють. З 2004 року було вбито майже 30 000 здорових котів та собак, тому активісти приклали багато зусиль, щоб зупинити таку практику – і їм це вдалося! Наразі присипляють лише 10 відсотків тварин, яких не можуть прилаштувати. Загалом ця країна займає перше місце у Євросоюзі за кількістю собак, покинутих господарями. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». Купи газету у кіоску або передплати на своїй поштіІндекс 76076 zakarpatpost.net