У якому закарпатському селі все росте, все приймається

Навіть чехи його називали золотим

Лісовими серпантинами в’їжджаємо в Карпатські праліси. Дорога тут нерівна, але навколо дуже гарно. Краєвиди мальовничі, а повітря чисте і свіже. Аж ось і вказівник: «Гута» , пише газета «Закарпатські оголошення».

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

Неподалік на місці колишніх садів розкинулося величезне електричне море. То – сонячні батареї. Там знаходяться аж дві величезні електростанції. Гірський ухил для них є навіть зручним. Таке радує, адже сонячна енергія є чудовою альтернативою для старих електростанцій і має багато переваг. Вона є енергією майбутнього. Колись у Гуті добували і мінеральну воду, але з часом місцеві джерела вичерпалися, тож тепер вже не годяться для промислового видобутку.

User comments

Ще однією цікавинкою села є сади. Колись село славилося черешнями, його навіть називали за чехів Злата Гута. І ця назва пішла через високу врожайність місцевих дерев. Досі в Гуті кажуть, що тут все, що встромляють у землю, росте й плодоносить. Повний текст читай у газеті «Закарпатські оголошення» згодом. Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 23375. zakarpatpost.net