Ці карпатські дракони є індикатором чистоти природи

На перший погляд, саламандри схожі на ящірок, тому люди нерідко їх плутають. Проте саламандра має ширшу і округлішу голову, а гладка, волога шкіра у неї позбавлена лусочок.

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

Загалом саламандри є своєрідним індикатором чистоти природи. Їхня шкіра дуже чутлива до забруднення навколишнього середовища, тому що токсини легко проникають  під неї і досягають внутрішніх органів. Відстежуючи кількість саламандр в дикій природі, вчені можуть оцінити, наскільки довкілля забруднене. Якщо є велика популяція саламандр, це означає, що середовище чисте, і навпаки. Ще однією дивною особливістю цих містичних істот є відкидати хвіст у випадку небезпеки. Новий відростає за декілька тижнів.

Тривалість їхнього життя у середньому 25 років, хоча деякі можуть прожити і до 55. Вони харчуються  різними комахами, слимаками, невеликими жабами.

Найбільшими ворогами саламандр є вужі, які їх поїдають, та люди, які можуть їх вбити. Але варто враховувати, що ці милі створіння внесені до Червоної книги і охороняються законом.

Повний текст читай у газеті «Закарпатські оголошення». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 23375. zakarpatpost.net